Tahometre pentru masurarea precisa a distantei parcurse

Cand vine vorba de masurarea distantelor parcurse, precizia este foarte importanta. Tahometrele sunt instrumente de masura folosite pentru a obtine acuratete in calculul distantei parcurse.

Un tahometru este un dispozitiv care utilizeaza un senzor de rotatie pentru a masura viteza rotationala a unei roti. Acesta este, de obicei, utilizat pentru a masura in mod precis distanta parcursa de o masina sau de alt vehicul. Afiseaza viteza de rotatie a arborelui cotit al motorului impreuna cu marcajul care afiseaza intervalul sigur de viteza de rotatie.

Tahometrul este un instrument util pentru masurat distanta parcursa de autoturism in timpul ciocnirilor sau in timp ce se circula pe drumuri unde se folosesc semafoare. El arata numarul de hectometri afisati si alte detalii pe baza de amprenta a soferului, cum ar fi viteza medie la care s-a circulat, performanta, consum etc.. Tahometrele sunt disponibile intr-o varietate de forme care va ajuta sa gasiti produsul cel mai adecvat nevoilor dumneavoastra.

Tipuri de tahometre

Acest tip de dispozitiv este ideal pentru masurarea distantelor in cazul pietonilor, al masinilor si a altor vehicule. Exista doua categorii principale de tahometre: analogice si digitale. Modelele analogice au un design simplu, iar cele digitale sunt echipate cu multiple functii care le fac mai usor de utilizat.

Un tahometru este un dispozitiv care masoara numarul de rotatii pe minut (RPM) ale unui motor. Acesta poate fi utilizat in orice tip de vehicul, de la masini, la barci sau chiar avioane.

Tahometrele pot fi de tip contact, fara contact, electronic, digital si de tip stroboscop.

  • Tahometru tip de contact. Acest tip de turometru este de obicei fixat pe masina sau pe motorul electric.
  • Tahometru tip fara contact. Acesta folosesc un laser, lumina infrarosie sau alte surse de lumina pentru a efectua masuratorile.
  • Tahometru electronic. Masoara viteza in rotatie pe minut. Este folosit in principal in tabloul de bord al masinii pentru a masura viteza de conducere.
  • Tahometru digital. Este folosit in mod obisnuit in automobile, avioane, aplicatii medicale si instrumente.
  • Tahometru tip stroboscop. Este ideal pentru a masura viteza de rotatie a centrifugelor, motoarelor, ventilatoarelor si a multor alte utilaje si instalatii din industrie si cercetare.

Principiul de baza de functionare al unui tahometru este destul de simplu. El contine o sursa de lumina, de obicei un lase, care poate crea un fascicul de lumina focalizat si coerent.

Utilizarea si importanta tahometrelor.

Tahometrele sunt cele mai folosite instrumente de auto-masurare. Acestea se folosesc pentru a masura viteza de deplasare, alte parametrii si performanta vehiculului dumneavoastra. Dispun de un reglaj de sens intensitativ ce permite sa se simta foarte bine la viteza, cuplul motor si consumul de combustibil.

In general aceste tahometre au o interfata simpla care poate fi integrata cu un sistem industrial existent. Ele ajuta la prevenirea deteriorarii echipamentelor, precum si la reducerea pierderii de material datorita detectarii timpurii a schimbarilor in viteza motorului.

Astfel de tahometre electrice functioneaza pe principiul miscarii relative dintre campul magnetic si arborele dispozitivului cuplat. Motorul turometrului functioneaza ca un generator, adica produce tensiunea pe baza vitezei arborelui.