placeholder

Surprinzător sau nu, să obții fișa medicală pentru permis poate fi chiar o plăcere!

Obținerea oricărui document înseamnă, pentru mulți, un lung șir de experiențe neplăcute, consumatoare de timp și generatoare de stres. Cei care au avut deja, de-a lungul timpului, nevoie de diverse acte oficiale cunosc foarte bine deficiențele din sistemul autohton și se gândesc cu groază la momentul în care vor trebui să parcurgă din nou etapele eliberării anumitor documente necesare. Fișa medicală pentru permis dădea la rândul ei fiori reci aspiranților la carnetul de șofer, întregul proces fiind unul complicat și anevoios. În anul 2022, însă, procedurile s-au schimbat, iar organizarea din cadrul clinicilor private permite, în prezent, obținerea fișei în mai puțin de o oră.

Sună încurajator, nu-i așa? Nu va mai trebui să dai explicații nenumărate șefului, să te învoiești zile la rând, să lucrezi peste program pentru a recupera orele pierdute sau să sacrifici zile din concediul de odihnă pentru această misiune. În aproximativ 60 de minute, fără nervi și cozi la ușile cabinetelor, poți intra în posesia acestui act de care depinde obținerea permisului de conducere. Personalul amabil te va întâmpina încă de la recepție, în ziua și la ora programată pentru consultații. Ai două variante de a fixa programarea, fie telefonic, fie prin e-mail, în ambele cazuri fiind necesară confirmarea disponibilității datei solicitate de către personalul clinicii responsabil cu planificarea pacienților.

Spre deosebire de anii precedenți, când trebuia să vizitezi mai multe clinici pentru a reuși să completezi fisa medicala pentru permis, acum toate investigațiile se desfășoară în aceeași locație. Nu mai trebuie să activezi GPS-ul sau să agasezi colegii cu întrebări referitoare la adresele instituțiilor sanitare în care trebuie să fii prezent, etapele fiind cu mult simplificate.

fisa medicala pentru permis

Obține fișa medicală pentru permis în mai puțin de o oră!

În ziua stabilită, vino la recepția unității medicale, cu actele necesare, pentru a fi verificate și înscrise în fișă. Programarea te va salva de timpii morți generați de așteptare, beneficiind de prioritate în fața celor care se prezintă ghidându-se doar după șansă. Pentru a evita situațiile neplăcute, respectă ora programării și asigură-te că ai în dosar toate actele solicitate, precum:

 • Buletinul sau Cartea de identitate;
 • Fișa de școlarizare, dacă este cazul;
 • Adeverința de la medicul de familie în care să se menționeze dacă figurezi cu boli cronice;
 • Scrisoarea medicală eliberată de medicul diabetolog, în cazul în care suferi de diabet de tip I, în care să fie trecute diagnosticul, tratamentul și recomandarea „apt pentru a conduce”;
 • Ochelarii de vedere, dacă este cazul. Vei avea nevoie de aceștia la consultul oftalmologic.

Lista consultațiilor necesare

Odată cu verificarea actelor, se va completa și fișa medicală pentru permis, cu care va trebui să te prezinți la fiecare specialitate în parte, pentru a fi examinat medical. Conform legislației în vigoare, trebuie să obții aviz favorabil din partea următoarelor 6 specialități medicale:

 • Oftalmologie;
 • ORL;
 • Ortopedie;
 • Medicină internă;
 • Neurologie;
 • Psihiatrie.

Dacă faci parte din grupa a II-a de conducători auto, ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 și D1E, vei avea nevoie și de consultația pneumologică, obligatorie pentru depistarea sindromului de apnee în somn. De asemenea, dacă ești cursant în cadrul unei școli de șoferi, va trebui să iei în calcul și eliberarea avizului psihologic, care poate fi emis în cadrul aceleiași clinici.

După cum poți observa, toate investigațiile vor fi efectuate în aceeași locație, cabinetele de specialitate fiind alăturate. Să obții fișa medicală pentru permis poate fi în prezent o experiență cu adevărat plăcută!