Spune NU iritațiilor după epilare!

Una dintre procedurile de înfrumusețare devenită deja o rutină pentru reprezentantele sexului frumos, și mai nou și a bărbaților, este fără îndoială și îndepărtarea părului în exces de pe anumite porțiuni ale corpului. Există numeroase metode pentru a face acest lucru, dar cea mai populară o reprezintă cea care implică folosirea de ceara epilat.

Dureroasă, dar foarte eficientă

Cu toate că este o metodă care implică destul de multă durere, majoritatea o preferă deoarece este foarte eficientă, în special atunci când este efectuată în mod corespunzător. Evident, în caz contrar, pe lângă durerea puternică, vei fi nevoit/ă să suporți și alte neplăceri, cum ar fi iritațiile sau arsurile. Atunci, fie că apelezi la serviciile unui salon de cosmetică pentru această procedură de înfrumusețare, fie apelezi la benzi epilat, ceva mai blânde din acest punct de vedere. Totuși, vrem să îți oferim și câteva ponturi de la specialiști pentru a nu te mai confrunta cu iritații după epilat, pentru că nu se știe niciodată când ai nevoie de ele. De recomandări, nu de iritații, firește!

Scapă de celulele moarte de la suprafața pielii

O ședință de epilat este mult mai rapidă, eficientă și aproape chiar lipsită de iritații dacă înainte de a trece la fapte faci și o exfoliere a zonei care urmează să aibă parte de îndepărtarea părului în exces. O poți face foarte ușor, cu ajutorul unor produse special destinate acestei operațiuni și pe care le găsești pe rafturile magazinelor cosmetice, sau poți apela la ce găsești prin cămară: mălai, zahăr și zaț de cafea.

Ai grijă la hidratarea pielii!

O piele perfect hidratată este una pe care iritațiile nu își fac simțită prezența chiar atât de ușor. Este și normal, pentru că în caz contrar, nu doar că aspectul ei are de suferit, este mai puțin elastică, dar este și ceva mai sensibilă și predispusă la iritații. Ai grijă așadar la hidratarea ta corectă, dar îi mai poți oferi și un bonus, alegând cele mai bune produse de îngrijire, potrivite cu tipul tău de piele. Cele naturale sunt, evident, cele mai bune! Și nu uita, întotdeauna după ce ai ieșit din baie sau de la duș să aplici și niște creme hidratante. Pielea ta va arăta pur și simplu perfect, iar referitor la iritațiile de după epilat… știe cineva unde au dispărut?

Ferește-te de microbi

Dacă ai decis că vrei să folosești epilarea cu ceară, înainte și după această procedură trebuie să folosești un săpun antibacterian pentru a igieniza zona. În acest fel, microbii, germenii sau bacteriile care abia așteptau să ”atace”, vor fi eliminați din timp. Vei scăpa așadar de multe infecții cutanate, și nici foliculita, coșmarul tuturor celor care se epilează, nu își va mai face simțită prezența.

Nu folosi mereu aceeași lamă de ras

Chiar dacă ai optat pentru epilarea cu lama de ras și doar tu folosești acel aparat, asta nu înseamnă că trebuie să uiți să schimbi de fiecare dată lama. De asemenea, este indicat să folosești produse speciale, cum ar fi spuma de ras, sau poate un anumit gel, deoarece în ambele cazuri vei reuși să previi multe dintre iritații. Deși, dacă este să ne ceri părerea, îndepărtarea părului nedorit cu ajutorul lamei de ras nu este prea indicată, decât poate bărbaților, pentru părul facial.

Loțiune hidratantă după epilare

Indiferent care a fost metoda de epilare către care ai optat, niciodată nu uita să aplici o loțiune hidratantă după epilare. Aceasta va calma mult pielea astfel traumatizată și vei reuși să previi multe dintre neplăcerile care pot apărea în urma epilării. Nu este deloc complicat, iar tu te poți bucura mai repede acele picioare frumoase și catifelate pe care le doreai!