Servicii profesionale pentru reparatii cutie automata DSG

Autoturismele pe transmisie automata au devenit tot mai cautate de soferii romani. Avantajele unei astfel de cutii automate de viteze sunt tot mai apreciate de acestia. Prin urmare nu este de mirare faptul ca numarul autoturismelor noi sau second hand pe transmisie automata este in crestere pe piata auto din tara noastra.

Exista mai multe tipuri de cutii automate de viteze, iar una dintre cele mai fiabile si performante este transmisia cu dublu ambreiaj. Aceasta mai este denumita si ambreiaj cu schimbare directa sau in engleza Direct Shift Gearbox (DSG). Odata cu cresterea numarului de autoturisme pe cutie automata a crescut si nevoia serviciilor de reparatii pentru astfel de cutii automate. Pentru orice problema sau defectiune la o cutia automata de tip DSG este recomandat sa apelezi doar la profesionistii in reparatii cutii DSG.

Caracteristicile cutiei automate DSG

O cutie automata cu transmisie avand dublu ambreiaj (DSG) are ca si caracteristica schimbarea treptelor de viteze mai repede decat oricare alt tip de cutie de viteze. Cutiile automate DSG ofera o foarte mare putere si un control foarte ridicat spre deosebire de cutiile manuale de viteze. Aceste cutii automate au rolul de a elimina latenta specifica cutiilor manuale si secventiale de viteze. Aceasta cutie de viteze are practic in alcatuire doua transmisii separate de o pereche de ambreiaj. Una dintre transmisii asigura rularea treptelor de viteze impare, iar cea de-a doua transmisie asigura furnizarea pentru treptele pare de viteze.

Unul dintre avantajele autoturismelor pe cutie automata de tip DSG se refera la lipsa pedalei de ambreiaj. Prin urmare ambreiajul cupleaza si decupleaza in mod automat, aceste transmisii folosind un selector de trepte de viteze automat. Prin schimbarea treptelor de viteze mai inalte la momentul oportun, cutiile de viteze cu dublu ambreiaj reduc zgomotul produs de motor, dar si consumul de carburant. Schimbarea aproape instantanee a treptelor de viteze este fara doar si poate un aspect care merita a fi amintit in randul avantajelor acestor cutii de viteze automate.

Pe de alta parte, atunci cand exista probleme cu functionarea sau rularea autoturismului din cauza cutiei de viteze automate, este nevoie sa te adresezi unui service auto specializat in reparatii cutii DSG.

Service auto pentru reparatii cutii de viteze automate

Daca esti unul dintre soferii care au optat pentru o cutie automata cu transmisie cu dublu ambreiaj, atunci este recomandat sa stii carui service auto trebuie sa te adresezi in situatia in care ai nevoie de revizia cutiei de viteze sau de reparatii pentru aceasta. Pentru reparatii cutii DSG in Bucuresti poti avea in vedere service-ul auto Automatic Gearbox. Aceasta unitate de service auto detine o experienta vasta in domeniul reparatiilor pentru cutiile de viteze.

In contextul in care solicitarile pentru reparatiile cutiilor automate au fost tot mai numeroase, intreaga echipa de mecanici de la Automatic Gearbox din Bucuresti s-a specializat in reparatii pentru acest tip de cutii automate de viteze. Acreditarea RAR si experienta in acest domeniu de activitate recomanda acest service pentru reparatii cutii DSG.