
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/khaosoi-recipe-curried-noodle-soup-2344152/
Una din cele mai vechi şi mai cunoscute reţete pentru “felul doi” care se prepară rapid şi este preferată de copii şi adulţi deopotrivă este reţeta de ostropel de pui. Dacă bunicile tăiau un pui de curte fraged şi nu foarte bătrân şi îl pregăteau la ceaun cu usturoi, sos şi mirodenii, acum ostropelul de pui este la fel de reuşit, folosind carne de pui din comerţ, marca La Provincia, ingrediente proaspete de la piaţă şi usturoi neaoş românesc.
De ce să prepari ostropel de pui când eşti în pană de idei sau de timp?
Ostropelul de pui nu numai că este o mâncare uşoară, cu puţină carne şi mult sos aromat, ci este o mâncare preferată de cei mici şi de cei mari, care merge cu mămăliguță caldă, dar şi cu pâine, cu diferite garnituri şi salate.
Ostropelul de pui este şi o reţetă cu un grad mic de dificultate care nu se pregăteşte în mai mult de o oră, de aceea este preferat de gospodine.
Ingrediente pentru cel mai gustos ostropel de pui
Ostropelul de pui gustos pentru 4 persoane se prepară din:
· 6 copanele de pui cu os şi piele La provincia;
· 500 de grame de roşii proaspete, cherry sau o conservă de roşii în suc propriu;
· 2 cepe mici;
· 1 căpăţâna mare de usturoi;
· Câteva foi de dafin;
· 3-5 linguri de ulei;
· Cimbru uscat;
· Pătrunjel proaspăt;
· O ceaşcă de vin alb;
· O ceaşcă de supă de pui;
· Sare şi piper după gust;
· Boia de ardei dulce.
Mod de preparare ostropel de pui
Modul de preparare al ostropelului de pui este aproape intuitiv. Cele mai importante etape în pregătirea ostropelului de pui sunt:
· Curăţarea şi pregătirea ingredientelor.
Se curăță şi se taie legumele: ceapă în bucăţi mici, căpăţâna de usturoi curăţată şi pisata sau tăiată în felii foarte subţiri, copanelele de pui curăţate cu un şervet uscat, pătrunjelul spălat şi tăiat. Se spală şi se toacă roşiile, se curăţă de coajă şi se dau prin răzătoare sau blender.
· Prăjirea ingredientelor
Se încălzeşte uleiul în tigaia antiaderentă la foc moderat. Se adăugă pulpele de pui, se adaugă ceapă şi usturoiul feliat sau pişat, se călesc câteva minute (7-10 minute) şi se adaugă vinul alb.
· Fierberea ostropelului de pui şi finalizarea reţetei
Ostropelul de pui se completează cu supă de pui şi roşiile. Se lasă la fiert totul timp de 30 de minute la foc mic. Cu 10 minute înainte de final se adaugă mirodeniile şi la final legătură de pătrunjel tocat.
Cu ce se serveşte ostropelul de pui?
Ostropelul de pui se poate servi cu:
· Mămăligă simplă;
· Piure fin de cartofi;
· Cartofi natur;
· Orez sau pilaf cu legume;
· Murături sau salată de varză.