Scarile interioare din lemn si elementele care influenteaza costul acestora

Indiferent daca vorbim despre renovarea unei case cu etaj sau cu mansarda ori daca avem in vedere demararea unui proiect de ridicare a unei case cu etaj, scara interioara nu poate lipsi din oricare dintre aceste proiecte. Exista diferite variante in privinta scarilor interioare, iar printre cele mai apreciate si cautate sunt scarile interioare din lemn.

Unul dintre detaliile importante in renovarea unei case sau in demararea proiectului constructiei unei case se refera la costuri. Din acest motiv atunci cand vine vorba despre scari interioare lemn, este foarte important sa stii care sunt aspectele care influenteaza costurile sau preturile pentru scarile din lemn pentru interiorul unei case.

Tipul de lemn folosit pentru scarile interioare

Primul detaliu care influenteaza costurile si preturile scarilor interioare din lemn vizeaza tipul de lemn folosit. Esentele de lemn folosite pentru prelucrarea scarilor interioare sunt de diferite tipuri. Cele mai scumpe esente de lemn sunt cele de stejar, mahon sau wenge. De cealalta parte, in cazul in care bugetul pentru scarile din lemn nu este foarte mare, atunci poti opta pentru scari realizate din lemn de brad, tei, fag sau frasin. Este important de punctat faptul ca scarile din lemn de esenta tare sunt mult mai rezistente si mai durabile la uzura si la umiditate. Lemnul poate fi uneori combinat cu materiale precum metalul sau sticla.

Marimea sau dimensiunea scarilor interioare

Un al doilea aspect care influenteaza costul cu scarile interioare din lemn este cel referitor la dimensiunea sau marimea acestora. In privinta dimensiunii scarilor interioare din lemn, aceasta depinde atat de spatiul interior al casei unde urmeaza a fi amplasata scara interioara respectiva, cat si de numarul de trepte al scarii, dar si de preferintele clientului atunci cand opteaza pentru o scara interioara din lemn. Dimensiunea scarii si numarul de trepte influenteaza cantitatea de materiale necesare pentru realizarea scarii si volumul de munca necesar pentru personalul firmei care urmeaza sa produca si sa monteze scara din lemn.

Finisajele pentru scara interioara din lemn

Un al treilea detaliu care influenteaza costurile scarilor interioare din lemn il reprezinta finisajele. Finisajele scarilor interioare din lemn implica balustrazile scarilor, lacuirea sau vopsirea unor componente pentru scarile respective, dar si alte elemente de design care vor putea fi solicitate de catre client. Daca balustradele sunt simple, iar materialul folosit pentru finisaje nu este foarte scump, atunci finisajele vor contribui foarte putin la cresterea preturilor pentru scarile interioare din lemn.

Acestea sunt principalele elemente care contribuie la costul cu scarile interioare din lemn. In situatia in care iti doresti sa beneficiezi de avantajele scarilor interioare din lemn, este recomandat sa apelezi la o firma autorizata pentru productia si montajul de scari interioare din lemn. Un producator autorizat iti va putea face o estimare cu privire la costurile pentru scara interioara si iti va pune la dispozitie mai multe modele de astfel de scari.

Stil Compact Design este un producator cu experienta in domeniul scarilor interioare din lemn. Pentru detalii privind oferta de scari interioare din lemn, poti accesa scaralemn.ro.