placeholder

Reda-i parului tau vitalitatea si volumul puternic

Toamna este poate anotimpul in care incepem cu adevarat sa intelegem necesitatea de a avea in alimentatia ta si vitamine pentru par care sa te ajute in lupta pe care trebuie sa o duca fiecare dintre noi cu caderea acestuia. Totusi, este foarte important sa avem in vedere si faptul ca mancarea sanatoasa este cea care ne poate ajuta sa obtinem rezultate optime in ceea ce priveste aspectul podoabei noastre capilare.

Cu toate acestea, stiinta ne invata ca de foarte multe ori nu este suficient sa avem mereu grija ce mancam, ci trebuie sa ne ajutam organismul si cu anumite suplimente pentru par realizate din unele dintre cele mai bune si mai eficiente vitamine si minerale, care sunt menite sa vina in ajutorul nostru pentru a ne mentine sanatatea intacta.

Exista totusi numeroase motive pentru care se presupune ca parul nostru are de suferit, insa adesea acestea se rezuma la lipsa unor anumite substante din organismul nostru, a unor diete restrictive sau a unor ingrediente de proasta calitate, care nu fac decat sa ne suprasolicite. Din acest motiv, acesta ia din alimentatia noastra toate vitaminele si mineralele si le foloseste pentru toate organele vitale, motiv pentru care nu mai ajung si la podoaba capilara, unghiile sau pielea noastra. In sine, caderea firelor de par este influentata de lipsa unor anumite substante esentiale din corp. De aceea este foarte bine sa avem in vedere faptul ca putem sa apelam oricand la vitamine pentru caderea firelor care sa contina necesarul de minerale de care avem nevoie pentru a ne asigura ca reusim sa stopam foarte bine procesul.

Care sunt substantele de care avem nevoie pentru a stopa caderea parului?

Siliciu

Aceasta substanta este utilizata in cea mai mare parte la functionarea tesuturilor precum pielea, unghiilor si desigur a parului. Siliciul are o implicare activa in sintetizarea colagenului si este de asemenea o componenta majora in constructia tesutului conjunctiv. Totodata, acesta reuseste sa intareasca peretii vaselor de sange si de asemenea imbunatateste flexibilitatea acestora accelerand astfel procesul de vindecare al ranilor.

Biotina

Este deja binecunoscut faptul ca biotina face parte din grupul vitaminelor B, avand totusi un rol major in mentinerea rezistentei si a texturii parului. Aceasta este de altfel si una dintre cele mai cunoscute vitamine pentru par, fiind de asemenea foarte eficienta si pentru o serie de reactii enzimatice care se produc in organism.

Vitamina C

In multe dintre suplimentele pentru par veti descoperi si vitamina C care este in principal cunoscuta ca fiind una ideala pentru sistemul imunitar. Aceasta este o stimulator al nivelului de colagen, care este una dintre proteinele ce implica cresterea foliculilor.

Fier

Auzim numeroase persoane ca au deficit de fiere, sau, asa cum o stim cu totii „anemie”. In mod clar, aceasta boala impiedica organismul sa produca hemoglobina care este un purtator de oxigen necesar pentru cresterea repararea celulelor din corp – proces care duce la cresterea parului.

Vitamina A

Una dintre cele mai necesare vitamine pentru noi este vitamina A. Aceasta este necesara pentru facilitarea cresterii de orice fel, in special a pilozitatii. Aceasta este implicata de sinteza unei substante numite sebum, care ajuta scalpul si il mentine sanatos.

Seleniu

Acesta este unul dintre principalele minerale care sunt incluse in matricea podoabei capilare in timpul procesului keratinizare, Implicat in sinteza a cel putin 35 de proteine, dintre care foarte multe indeplinesc functii enzimatice, acesta este foarte important si pentru a reduce caderea parului si decolorarea lui.

Toate acestea pot fi obtinute foarte usor din suplimente alimentare, iar daca esti in cautarea unor solutii pentru ingrijirea podoabei capilare, atunci intra pe site-ul go-vita.ro si vezi oferta la vitamine pentru par pusa la dispozitie de catre acestia.