Promovează viața prin participarea la Crosul pentru Viață 2023

Crosul pentru Viață va avea loc pe 18 martie 2023 în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” (IOR) din București și este ajuns la a șaptea ediție. Evenimentul se va deschide cu Crosul de 11 km și Crosul Familiei de 3 km, urmat de Crosul Copiilor, în care copiii cu vârste între 3 și 14 ani vor alerga distanțe între 200 m și 800 m.

În această ediție, fondurile colectate prin organizarea crosului vor fi donate Centrului de consiliere pentru părinți și copii “Sfânta Alexandra Ȋmpărăteasa” pentru campania “Sprijin pentru femeile și familiile aflate ȋn situație de criză”.

Dacă vrei să te implici și să faci o diferență pentru familiile aflate în criză, înscrie-te acum la Crosul pentru Viață 2023! Pe site-ul oficial al evenimentului, www.crosulpentruviata.ro, poți găsi toate informațiile necesare despre programul, traseul și modalitățile de înscriere.

Evenimentul este organizat de Asociația „Studenți pentru Viață”, ȋn colaborare cu „Pegas Triatlon Club” și cu susținerea Voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Crosul este dedicat Lunii pentru Viață (martie), iar această ediție va culmina cu Marșul pentru Viață 2023 care va avea loc pe 25 martie în București și în alte câteva sute de localități din România și Republica Moldova.

Participanții la Crosul pentru Viață vor beneficia și de reduceri la Cozia Mountain Run 2023. Astfel, toți participanții vor avea parte de 30% reducere la înregistrarea pentru această competiție montană, iar codul de discount este CROSULPENTRUVIATA.

Organizatorii evenimentului au anunțat și partenerii acestuia: Fundatia Emag – prin programul ”140 de bătăi pe minut”, Tipografia Silkat, Sloop, Asociația Succes ȋn Educație și Sport, Elite Running, Ro Club Maraton, Centrul Medical Superfit, Time Trial Running, Bibchip, Ceramica Ștefănescu Buși, 42km.ro, Revista Alerg, Asociația De Stino, Asociația Acces Natura, Revista Succes, AmosNews, Ziarul Lumina, Radio Trinitas și Trinitas TV, Agenția de știri Basilica.ro.

Pachetele de start vor fi ridicate în ziua precedentă evenimentului, pe 17 martie 2023, la Centrul „Sfânta Elena”, iar în cazul în care doriti să faceți o donație în produse pentru beneficiarii proiectelor derulate de către Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” și de către Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”, puteți aduce următoarele: scutece, lapte praf, produse de igienă pentru bebeluși (șampon, gel, pudră, cremă, șervețele umede) la ridicarea pachetelor de start sau oricând altcândva în timpul anului.

În dimineața evenimentului, zona de start și sosire va fi amplasată în dreptul “scenei mari” din imediata apropiere a podului de pe strada Liviu Rebreanu, iar ridicarea pachetelor de start pentru Crosul de 11 km și Crosul Familiei de 3 km va avea loc între 8:00 și 9:00 pentru cei care nu locuiesc în București.

În aceeași dimineață, între 9:00 și 11:00, va avea loc ridicarea pachetelor de start pentru copiii înscriși pe site, precum și înscrierea copiilor la Crosul Copiilor, în limita locurilor disponibile. Crosul Copiilor va începe la ora 11:30, urmând să aibă loc în următoarea ordine: Fete 3-5 ani (vor alerga max. 200 m), Baieti 3-5 ani (vor alerga max. 200 m), Fete 6-8 ani (vor alerga max. 400 m), Baieti 6-8 ani (vor alerga max. 400 m), Fete 9-11 ani (vor alerga max. 600 m), Baieti 9-11 ani (vor alerga max. 600 m), Fete 12-14 ani (vor alerga max. 1000 m), Baieti 12-14 ani (vor alerga max. 1000 m).

Festivitatea de premiere va avea loc la ora 12:30, unde se vor acorda diplome ocupanților locurilor 1, 2, 3 la categoriile Fete 3-5 ani, Baieti 3-5 ani, Fete 6-8 ani, Baieti 6-8 ani, Fete 9-11 ani, Baieti 9-11 ani, Fete 12-14 ani și Baieti 12-14 ani.

Crosul de 11 km va acorda premii în bani pentru ocupanții locurilor 1, 2 și 3 în clasamentul general (feminin și masculin), cu suma de 400 lei pentru locul 1, 300 lei pentru locul 2 și 200 lei pentru locul 3. În ceea ce privește Crosul Familiei de 3 km, se vor acorda diplome pentru ocupanții locurilor 1, 2 și 3 în clasamentul general (feminin și masculin).

În plus, participanții la Crosul pentru Viață vor avea șansa să câștige prin extragere la sorți o înscriere gratuită la Cozia Mountain Run, o competiție montană ce va avea loc pe 8 iulie 2023 și care este inclusă în Circuitul Carpaților la Alergare Montană.