ORIENT anunţă optimizarea costurilor de transport feroviar marfă

ORIENT ROMÂNIA este o companie specializată pe asigurarea tuturor mijloacelor de trasport disponibile pentru organizarea expediţiilor de marfă cu cele mai mici costuri.

Pentru atingerea obiectivelor sale, ORIENT colaborează cu parteneri din domeniul TRANSPORTULUI FEROVIAR DE MARFĂ din România şi celelalte ţări din Uniunea Europeană. ORIENT operează în terminalul de mărfuri din gara CF Suceava având curse săptămânale spre ConstanţaBucureşti și retur.

Transportul feroviar este una dintre cele mai utilizate modalități de transport, ocupând în traficul mondial locul II din punct de vedere al volumului de mărfuri transportate pe glob. Expedițiile de trenuri complete reprezintă soluția eficientă, rapidă și ecologică de transport a cantităților foarte mari de marfă. Trenurile sunt complete cu vagoane specializate de tip RGS de 20, 32 și 40. Parcul diversificat de vagoane conferă fexibilitate în ceea ce privește tipurile de mărfuri ce pot fi transportate. CEREALELE, PRODUSELE PETROLIERE, CHIMICE şi UTILAJELE sunt printre cele mai frecvent transportate mărfuri. Marile combinate chimice, siderurgice, tehnologice şi parcuri industriale îşi asigură încă de la început propriile terminale feroviare, astfel încât încărcarea/descărcarea mărfurilor să nu implice alte costuri de transport.

În condiţiile actuale, când observăm o creştere substanţială a costurilor de transport rutier (cu combustibilul, taxele şi şoferii), a costurilor de transport maritim (costul pe container de marfă s-a triplat) şi a micşorării numărului curselor de transport aerian în principal datorită pandemiei, TRANSPORTUL FEROVIAR ESTE CEA MAI EFICIENTĂ SOLUŢIE!

Predictibilitatea orarului de deplasare şi siguranţa transportului reprezintă două avantaje majore suplimentare pe lângă costurile optimizate de organizare expediţie oferite de ORIENT ROMÂNIA. Deşi de multe ori vitezele de deplasare pe căile ferate din România sunt foarte mici, timpii de livrare sunt oricum MULT MAI MICI faţă de transportul rutier cu TIR-ul, care în ţara noastră se desfăşoară cu dificultate datorită lipsei acute a autostrăzilor.

PROTECŢIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR: Din punct de vedere climatic, al poluării, trebuie precizat că trenurile sunt ELECTRICE, nu mai sunt utilizate vechile locomotive ce ard cărbuni (acestea sunt istorie acum). Pentru cei care caută METODE ECOLOGICE DE TRANSPORT MARFĂ trenurile sunt alegerea optimă.