Motivele pentru care ai nevoie de botox

Interventiile cu Botox s-au raspandit inca de la inceputul anilor 2000, fiind o interventie sigura si oferind beneficii atat femeilor, cat si barbatilor. Se pot aplica de la 25 pana la 65 de ani si dureaza doar cateva minute, fara a fi necesara spitalizarea pacientului.

Aceste interventii se efectueaza prin injectarea cu toxina botulinica, o substanta produsa de bacteria Clostridium botulinum. Aceasta toxina se foloseste in medicina pentru a preveni contractiile musculare, a corecta ridurile sau liniile de expresie si pentru a relaxa zona in care a fost injectata. Pielea ramane intinsa, iar muschii afectati nu se mai contracta.

Cel mai adesea toxina botulinica se aplica in zone precum: fruntea (in cazul fruntii incruntate de la stres), ochii (pentru estomparea ridurilor de tip “laba de gasca”) sau in zona dintre sprancene si se injecteaza cu un ac foarte fin. Pe masura ce inaintam in varsta, fata capata un aspect mai obosit, trist, epuizat si muschii raman contractati. Pentru a relaxa aspectul acesteia este recomandata efectuarea unor injectari care aduc fata la un nivel mai apropiat de realitatea in care traieste pacientul. O fata trista este mult mai putin convingatoare in comparatie cu una senina si perfecta, iar injectarea cu botox poate imbunatati felul in care lumea te percepe.

Datorita faptului ca acest discomfort este foarte mic, recuperarea dupa o sedinta de botox nu necesita foarte mult timp si de obicei nu raman puncte rosii in zona injectata.

Pentru o sedinta completa se vor face intre 5 si 15 puncte de injectare cu botox si nu se va aplica nicio anestezie. In cele mai multe cazuri efectul va persista timp de pana la 6 luni si primele rezultate se vor vedea dupa primele 2 zile de la administrare. Avand in vedere aceste aspecte, se vor recomanda pana la 3 sedinte pe an, pentru a mentine pe termen lung aspectul intinerit al pielii.

Imediat dupa terminarea interventiei se recomanda evitarea somnului timp de 4-6 ore si evitarea masarii zonei tratate. Efectul de intinerire a tenului va fi vizibil si va da un aspect mult mai odihnit fetei.

Pe langa injectarile pentruestomarea ridurilor, toxina botulinica se foloseste si pentru a trata hiperhidroza (transpiratia in exces). Aceasta va avea rolul de a bloca transmiterea impulsului nervos catre fibrele care controleaza glandele sudoripare. Astfel pot fi tratate zonele palmare, cele de la nivelul axilei sau talpile. Se va aplica aceeasi procedura ca si la injectarile la nivelul fetei, insa pentru palme si talpi se va folosi anestezia generala.

Exista o serie de contraindicatii pentru cei care sufera de alergii sau diverse afectiuni neurologice si intentioaza sa urmeze un tratament botox. Tocmai de aceea este bine sa discuti toate aceste detalii cu medicul de specialitate si sa eviti sa te expui riscurilor.

In ceea ce priveste aparitia reactiilor secundare, pot fi mentionate urmatoarele: senzatia de amorteala, edematierea sau umflarea zonei injectate sau aparitia unor echimoze (vanatai). Au existat cazuri in care s-a remarcat caderea unei pleoape, tulburarile de vedere, asimetriile zambetului sau chiar si tulburari de inghitire la nivelul gatului. Chiar si aceste efecte secundare dispar dupa cel mult 2-4 saptamani si nu necesita niciun fel de tratament. Cu toate acestea, este recomandata evitarea tratamentelor cosmetice dure timp de 3 saptamani si expunerea prelungita la soare sau la solar.

Daca te intereseaza sa iti imbunatatesti aspectul fetei si ai nevoie sa afli mai multe informatii despre o interventie cu botox si botox pret, te invitam sa vizitezi Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet din Bucuresti. Condusa de Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastic-estetica cu peste 23 ani de experienta, clinica ofera servicii de chirurgie estetica de inalt nivel. Mai multe informatii afli direct pe site.