Micsorarea sanilor

Foarte multe femei se confrunta cu problema unor sani mult prea mari, care desi in ochii barbatilor sunt foarte frumosi, acestia le provoaca dureri de coloana si de umeri, tulburari de respiratie si iritatii la nivelul pielii de sub sani. Exista foarte multe femei care din diverse motive au ales sa apeleze la o interventie chirurgicala pentru micsorarea sanilor, pentru ca altfel nu ar fi putut avea stilul de viata pe care si-l doresc.

O operatie de micsorare sani este un pas normal pentru orice femeie care, in loc sa se bucure de propriul corp, este nevoita sa suporte durerile provocate de sani si disconfortul pe care il aduc organismului. Operatia consta in indepartarea grasimii, a tesutului glandular si a pielii in exces si in reducerea dimensiunii areolei. Totodata sanul este ridicat si adus intr-o pozitie pozitia ideala. Este o operatie foarte des efectuata, mai ales pentru ca previne deformarile scheletale si orice tulburari cronice la nivelul coloanei cervicale si toracale.

La ora actuala o operatie de reductie mamara se poate efectua indiferent de varsta, la recomandarea medicului. Discutand in detaliu motivele pentru care v-ar interesa o astfel de interventie si alternativele pe care le aveti la dispozitie, veti putea lua decizia cea mai buna.

Intr-un prim pas se vor efectua analizele uzuale si o examinare a sanului de tip ecografie sau mamografie. Se va discuta deschis despre orice tratament urmat la ora actuala si se va intrerupe administrarea unor tratamente cu cateva saptamani inainte de operatie, pentru a evita orice risc. De asemenea, operatia se va efectua in inaintea ciclului menstrual cu cel pautin7 zile sau dupa acesta.

O operatie de micsorare sani dureaza pana la 4 ore si se efectueaza cu anestezie generala. Se vor face doua sau trei incizii, iar pacienta va fi spitalizata in general timp de 24- 48 de ore. In anumite cazuri se folosesc tuburile de dren pentru maxim doua zile dupa operatie, pentru a facilita eliminarea colectiilor sanguine. Dupa interventie se vor aplica plasturi peste inciziile cutanate si un pansament elastic.

O astfel de operatie necesita timp de recuperare si foarte multa odihna, pentru ca sanul sa se poata vindeca si astfel sa va simti cat mai bine dupa interventie. Durerea postoperatorie este mai intinsa la nivelul bratelor si se resimte la tuse sau la schimbarea pozitiei. Pacienta va urma un tratament analgetic, antiinflamator si antibiotic profilactic pentru o perioada de 7 zile postoperator.

Desi riscurile la care va expuneti pentru micsorarea sanilor nu sunt foarte mari, este important sa luati in calcul toate afectiunile de care suferiti si sensibilitatea pe care o aveti, pentru a preveni astfel aparitia unor posibile complicatii si incidente.

Va invitam sa vizitati Clinica  Zone Medical Estet din Bucuresti si sa va familiarizati cu serviciile oferite. Echipa noastra este condusa de Dr. Eugen Turcu si este formata doar din profesionisti. Va stam la dispozitie pentru orice fel de investigatie si va asteptam cu drag. 

Dr. Eugen Turcu , medic primar chirurgie plastica-estetica, doctor in medicina cu o experienta de peste 23 ani in chirurgia reconstructiva si estetica.