Mic ghid al cumpărăturilor de haine online

Poate în ultima vreme ai realizat că nu mai ai destul timp pentru a face cumpărăturile de care ai nevoie. Poate pur și simplu nu mai ai răbdarea necesară pentru a umbla ore întregi prin magazine, fără a găsi exact articolul ce îți lipsește. Sau poate vrei doar să te uiți liniștită din confortul casei tale la ofertă.

Indiferent de care ar fi motivele pentru care ți-ai îndreptat atenția spre cumpărăturile online, vrem să subliniem că e o idee bună.

Totuși, pentru a fi complet pregătită pentru provocările shopping-ului online, am pregătit un mic ghid pentru tine:

  1. Cunoaște-ți corpul și mărimea

De cele mai multe ori hainele sunt returnate din motivul că mărimea nu se potrivește. Desigur, nu este nicio problemă în a returna hainele, este aproape la fel ca și cum le-ai proba în magazin. Dar pentru a te asigura că nu îți vei pierde timp inutil, cunoaște-ți corpul, ce formă are (formă de măr, păr, clepsidră) și ce mărimi ți se potrivesc. Mai ales dacă ai anumite haine de la aceeași marcă, șansele sunt mari ca luând online aceeași mărime, să se potrivească. Depinde, de asemenea, dacă preferi hainele mai largi (caz în care poți opta liniștită pentru haine mărimi mari) sau mai strâmte (când trebuie să fii atentă la măsurătorile oferite pe site).

  • Citește părerile

Cel mai bun prieten al tău din mediul online când vine vorba de cumpărături este părerea clienților. De multe ori acestea vor fi inutile, spunând doar că produsul este bun sau nu, însă pot fi o adevărată comoară, vorbind despre mărime, despre material, despre potrivire. Cele mai de încredere păreri sunt cele ale clienților care au cumpărat deja haine de pe un anumit site sau de la un anumit brand.

  • Materialul

Dacă tot am menționat mai sus materialul, acesta joacă un rol extrem de important în calitatea și succesul produsului. Cele mai multe site-uri vor oferi informații despre materialul articolelor, destul de detaliat, pentru a-ți putea face o idee, însă deseori poate să fie o informație confuză. De exemplu, poate știi că preferi hainele din viscoză, dar există mai multe tipuri de viscoză, de multe ori neștiind exact dacă rochia aleasă de tine va fi pe placul tău sau nu. Uită-te atent la pozele oferite și caută cât mai multe detalii despre materialele folosite, înainte de a cumpăra.

  • Ține mintea deschisă

La ce ne referim aici e că de multe ori suntem dezamăgiți de produsul care ajunge la noi, deoarece nu este cu exactitate cel din poze. Poate, cum spuneam mai sus, materialul nu e cel așteptat, sau culoarea este mai deschisă. Din acest motiv trebuie să îți lași o marjă de eroare. Dacă vrei neapărat o rochie verde închisă, optează pentru o culoare mai închisă decât cea dorită, deoarece de multe ori pozele nu pot reda cu exactitate nuanțele.

  • Află care e politica de returnare

Evident, am enumerat toate aceste idei tocmai pentru a evita să trimitem hainele înapoi. Totuși, nu putem prezice ce ne rezervă viitorul. Din acest motiv e esențial să citești mereu politica de returnare, înainte de a plasa comanda. Ce vrem să avem este retur gratuit, retur în magazine, dacă putem schimba mărimea șamd. Vrem să ne asigurăm că nu vom ajunge să plătim curierul din buzunarul nostru.

  • Caută ofertele

Nu cumpăra niciodată haine la preț întreg. Poate nu este intuitiv la prima vedere, dar e adevărat, internetul ascunde o mare de promiți, trebuie doar să știi să le cauți. De exemplu, pe Crazy-Deals.ro poți găsi mereu cele mai actuale promoții, coduri reducere Answear, cod reducere Sport Vision și multe altele. Trebuie doar să ții mereu un ochi asupra reducerilor și să le aplici.

Acestea fiind spuse, ești mai echipată pentru a face cumpărăturile online. Pe cât posibil, încearcă să te informezi înainte de a cumpăra, pentru a fi de partea sigură a lucrurilor și nu uita să te și distrezi în același timp!