masini de vanzare

Masina second hand, dealer autorizat sau privat?

Cumpararea unei masini de la un dealer care ofera masini de vanzare: iata verificarile de facut inainte de a inchide afacerea

Test drive, oferta, contract … iata pasii de urmat.

Semnarea contractului pentru achizitionarea unei masini de la un dealer este intotdeauna un moment interesant, avand in vedere si cifrele implicate si, pentru a fi sigur ca cumparati masina perfecta pentru nevoile dvs., este important sa efectuati anumite verificari.

Iata toti pasii care trebuie luati inainte de a incheia achizitionarea unei masini la dealer:

Test Drive
Oferta de cumparare
Semnarea contractului
Asigurare
Inmatriculare auto
Schimbarea proprietatii
Urca la volanul masinii tale noi

Cumpararea unei masini noi: test drive

Testarea masinii pe care doriti sa o cumparati este singura modalitate de a intelege daca masina este de fapt cea pentru dvs. Evaluarea modului in care va aflati la volan, daca motorul ales este satisfacator, intelegerea daca spatiul interior se potriveste nevoilor de sarcina sunt factori care pot fi intelese in timpul testului.

Avand in vedere situatia de urgenta actuala, este intotdeauna esential sa rezervati acest test in avans pentru a conduce o masina igienizata.

Cum sa faceti o oferta de cumparare a unei masini de la un dealer

Daca test drive-ul a indeplinit asteptarile dvs., este timpul sa negociati cu vanzatorul. Incercati sa intelegeti ce reduceri sunt prezente, daca masina poate profita sau nu de stimulentele guvernamentale, ce accesorii sunt standard si care sunt disponibile contra cost si puneti toate aceste informatii in alb si negru in contract.

Acordul de cumparare a masinii: ce trebuie verificat

Dupa ce ati gasit acordul cu distribuitorul cu privire la pretul de achizitie, a venit momentul sa intelegeti ce metode de plata sa alegeti si ce servicii suplimentare doriti sa adoptati. Daca veti continua cu achizitionarea unei masini cu finantare, este esential sa verificati atat costurile de pornire ale practicii, cat si ratele dobanzii aplicate. Contractul de cumparare trebuie sa includa atat costurile imprumutului, cat si rata lunara care trebuie platita cu dobanzile aferente, precum si pretul final, optiunile, pachetele si costurile de pregatire si transport.

Colectie de masini noi, ce sa verifici

Odata ce noua masina a ajuns la reprezentanta, aceeasi masina va va contacta pentru a ma informa despre sosirea ei. In acest moment va depinde de dvs. ca masina este exact cea indicata in contract. Prin urmare, verificati daca motorul, culoarea, accesoriile si optiunile sunt cele alese si acordati o atentie extrema faptului ca interiorul si exteriorul sunt imaculate, altfel va puteti astepta ca dealerul sa repare daunele pe propria cheltuiala.

Incheiati o noua asigurare dupa cumpararea masinii

Pentru a putea calatori cu noua masina, va fi esential sa incheiati o noua asigurare. In acest caz, va trebui sa contactati compania de asigurari si sa comunicati numarul de inmatriculare al masinii pentru a incheia o noua polita. Asigurarea va trimite un document provizoriu care va va permite sa conduceti pana la sosirea contractului.

Inmatriculare auto

Printre celelalte practici fundamentale pe care dealeria trebuie sa le efectueze inainte de finalizarea achizitiei, se afla si inregistrarea masinii. Aceasta procedura va implica un cost suplimentar, care va fi adaugat la pretul final al masinii si va include IPT, taxa de inmatriculare datorata provinciei de resedinta.

Sunt multi dealeri auto care ofera masini de vanzare in rate in caz ca nu aveti toti banii sau doriti sa faceti un credit avantajos de la bun inceput.

De asemenea puteti profita de ofertele celor care ofera masini second hand cu garantie timp de 12 luni, pentru motor si cutie de viteze, incluzand toate elementele interioare, pistoane, segmenti, arbore cotit, cuzineti, chiuloasa.

De asemenea veti economisi bani pentru masina va avea revizia deja facuta (schimbul de ulei si filtre) precum si constatarea tehnica – verificare motor, cutie, directie, frane, suspensie, clima, etc. Toate astea sunt incluse in pretul masinii, indiferent de vechime si fara nici un cost suplimentar din partea cumparatorului.