Linii de credit pentru scontări

Factori precum relația dintre un cumpărător și un vânzător, condițiile economice, natura tranzacțiilor, comerțul național și internațional decid adesea soarta tranzacționării. Dacă există dezacorduri între oricare dintre acești factori, este posibil ca comercianții să sufere o pierdere, cu excepția cazului în care au o solutie de siguranță financiară la care să recurgă. Aici intra pe scena produsele financiare de capital de lucru sau cele de garantare.

Primele ca importanta sunt produsele de creditare pentru capital de lucru – acestea au rolul de acoperire a deficitului de lichiditate pe termen scurt al societăților comerciale, oferind astfel continuitate în activitatea zilnică și inlaturand riscul de incapacitate de plată. In plus, dau un plus de stabilitate afacerii, in acelasi timp.

Linia de credit pentru scontare

Care este destinatia acestui produs? Sa observam impreuna trei dintre cele mai frecvente intrebuintari practice:

  1. Acoperirea deficitului de fonduri – pentru o perioadă determinată, aferent activității curente a clientului, sub formă de capital de lucru;
  2. Restructurarea sau refinanțarea creditelor în sold acordate de aceeasi instutie financiara, cu destinație similară;
  3. Refinanțare – prin preluarea debitului integral sau parțial de la o altă instituție financiară sau de credit.

Ce trebuie sa stim despre perioada de creditare?

Durata poate varia, de la minim 6 luni, la maxim 12 luni, în funcție de ciclul încasării creanțelor scontate, dar si de durata contractelor comerciale în baza cărora se scontează instrumente de debit B.O.-uri, file C.E.C barate ori facturi.

Adesea, linia de credit pentru scontări poate sa fi extinsa la maturitate, la cererea justificată a clientului și pe baza analizei situației economico-financiare a societății.

Scontează acum! Completează formularul online, iar reprezentantii RoCredit IFN SA te vor contacta în cel mai scurt timp cu mai multe detalii legate de linia de credit potrivita.

Produsul de scontare RoCredit se adreseaza societatilor comerciale cu sediul social pe teritoriul Romaniei, detinatori ai unor contracte/ relatii comerciale cu societati din categoria celor cu potential economic sau cu Institurii ale atatului roman (UAT-uri, Regii autonome s.a).