licitatii online

Licitatiile online au devenit alegerea numarul 1 in vremuri de pandemie

Mediul online a devenit tot mai des folosit in viata de zi cu zi, mai toate aspectele vietii cotidiene fiind intr-un fel sau altul legate de mediul virtual. Desi acum ceva timp acest aspect era destul de criticat in diferite medii, odata cu aparitia pandemiei de coronavirus online-ul a reprezentat un colac de salvare pentru foarte multe domenii de activitate. Tocmai in contextul pandemiei foarte multe domenii de activitate si foarte multe afaceri s-au orientat inspre online, chiar daca inainte unele dintre acestea nu erau prezente in mediul virtual. Unul dintre domeniile care au migrat inspre online si care au gasit un succes foarte mare chiar si in lunile de pandemie a fost domeniul licitatiilor pentru diferite obiecte de arta.

Licitatiile clasice vs licitatiile online

Pasionatii de obiecte de arta si cei care participau frecvent la astfel de evenimente s-au vazut nevoiti sa isi schimbe abordarea in anul 2020 si sa se adapteze la noile realitati. Astfel, de la atmosfera clasica incarcata de adrenalina si de sentimentele specifice participarii la licitatiile clasice in cadrul galeriilor de arta sau al marilor case de licitatii din Romania, acestia s-au vazut nevoiti sa descopere noua realitate in domeniul licitatiilor, si anume participarea la astfel de evenimente online.

Chiar daca atmosfera regasita in cadrul licitatiilor clasice nu mai era prezenta in cazul acelor licitatii online, trebuie spus ca cei interesati de achizitionarea de obiecte de arta au avut cel putin bucuria si posibilitatea de a cumpara diferite tablouri, bijuterii sau ceasuri si de a investi economiile in ceea ce specialistii considera a fi o modalitate foarte eficienta de a pastra economiile, si anume astfel de obiecte de arta. Indiferent daca vorbim despre tablouri unicat, ceasuri de colectie sau bijuterii, toate acestea se pot regasi in cadrul unei licitatii desfasurate online.

La fel ca si in cazul licitatiilor clasice, cei care participa la cele online trebuie sa fie pregatiti pentru a licita pentru tablourile unicat, ceasurile extrem de valoroase, sculpturi unicat sau bijuterii de care sunt interesati si trebuie sa se inscrie la licitatiile respective. Un avantaj este dat de faptul ca la licitatiile online poti participa din orice colt de tara sau chiar din orice colt al lumii. De asemenea, in contextul pandemiei, licitatiile online reprezinta un plus de siguranta.

Vanzari record in Romania prin licitatiile online

In ultimele luni, in contextul in care licitatiile s-au desfasurat preponderent in online, in Romania s-au inregistrat vanzari record pentru diferite obiecte de arta. Astfel, cea mai mare si cea mai bine cotata casa de licitatii din Romania, A10 by Artmark, a inregistrat un real succes prin licitatiile online desfasurate in ultimele luni. Fie ca a fost vorba despre licitatii pentru bijuterii, ceasuri sau tablouri, aceasta casa de licitatii din Bucuresti a pus la dispozitia colectionarilor o gama foarte diversificata de obiecte de arta pentru care acestia au putut licita prin intermediul online-ului. Licitatiile online organizate de aceasta galerie si casa de licitatii continua si in perioada care urmeaza.