Izolatia cu celuloza – cinci lucruri pe care trebuie sa le stii!

De ce să te deranjezi să îți izolezi acoperișul și / sau spațiul mansardei?   Izolarea acoperișului și a mansardei te ajuta la reținerea energiei în casa ta, ducând deseori la reducerea sumelor platite la facturile de curent si gaz și la îmbunătățirea confortului.   Izolarea în interiorul și în jurul spațiului mansardei ori acoperișului previne, de asemenea, deteriorarea pe termen lung cauzată de acumularea de umiditate. În plus, izolația servește ca o modalitate de a îmbunătăți izolarea fonică a învelișului superior al casei.

Când vine vorba de izolatia cu celuloza a casei, rezumatul este acesta: ea menține casele mai răcoroase vara și mai calde iarna. În plus, este mai buna pentru tine, pentru familia ta și pentru mediu. Iată primele cinci lucruri pe care poate nu le-ați știut despre izolatia cu celuloza, una dintre cele mai economice si ecologice optiuni pentru podul, tavanul si mansarda casei tale:

  • Izolația se măsoară cu valoarea R. Pe scurt, aceasta se refera la rezistență la fluxul de căldură și cu cât numărul este mai mare, cu atât izolația este mai eficientă (altfel spus, cu atât rezistența este mai mare și cu atât sunt mai bune proprietățile izolatoare termice ale barierei). Când este instalată corect, celuloza are o valoare R de 3,5-4, care este mai mare decât medie, în comparație cu alte produse.
  • Izolația de celuloză este fibră vegetală, hârtie reciclată, utilizată în golurile din pereti, tavan si acoperiș pentru izolare, rezistența la curenții de aer și reducerea zgomotului. Și, deoarece este fabricata din fibre vegetale reciclate, izolatia este atat ecologica, cat și accesibila financiar.
  • O casă izolată cu celuloză va fi mult mai liniștită decât o casă izolată cu fibră de sticlă datorită eficienței sale în prevenirea transmiterii sunetului.
  • Izolatia cu celuloza ajută la prevenirea mișcării umezelii în aer. Mineralele din izolație rezistă creșterii organismelor ce se dezvolta intr-un mediu umed, îmbunătățind durabilitatea și longevitatea clădirii.
  • Celuloza este fantastică pentru prevenirea curenților de aer și a fluxului de aer. Gratie metodei de pulverizare, ea umple complet golurile și spatiile din jurul obiectelor neregulate, cum ar fi cablurile, instalațiile sanitare și materialele de încadrare la mansarde și pereți, în comparație cu izolația din spumă. Izolația de celuloză dispersează, de asemenea, umezeala și ajută la protejarea componentelor clădirii.

Și acestea sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii ale alegerii izolației cu celuloza! Celuloza este o izolație bună, verde, ce ofera performanta si incapaciteaza mai puțină energie. Este important să angajați un instalator profesionist si sa alegeti materii prime de calitate. Celuloza are o rentabilitate mare și rapidă a investiției. 

Indiferent dacă construiți o casă nouă, finalizați un proiect de redecorare a locuinței sau considerati ca acum este momentul pentru o reimprospatare, aflati mai multe informații despre izolatia cu celuloza si cereti o oferta personalizata la www.izolatiinaturale.ro!