Întrebări și răspunsuri despre balonul gastric

Afla care sunt beneficiile, riscurile și opțiunile tale cand alegi o astfel de soluție pentru pierderea în greutate

Ești supraponderal(ă) ? Te plangi ca ai irosit prea mult timp, energie sau resurse pe instrumente de slăbit care nu adus rezultatele așteptate? Afla cum poți pierde până la 15% din greutatea corporală în doar 16 săptămâni, cu programul Allurion Balon Gastric pentru Slăbit, disponibil și în România!

Cum funcționează și de ce este preferată de sute de mii de oameni din întreaga lume?

Balonul Allurion scade senzația de foame prin faptul că ocupă o bună parte din stomac (mai exact 550 ml) astfel încât vei mânca mai puțin, deci vei ingera mai puține calorii de-a lungul zilei. O alternativă dovedită la dietele ineficiente, un program complex fără necesitate de intervenție chirurgicală, anestezie sau endoscopie.

Ce este balonul gastric?

Un balon gastric este un dispozitiv medical folosit pentru a ajuta la pierderea în greutate. Este o procedură non-chirurgicală în care un balon este plasat în stomac pentru a reduce cantitatea de alimente pe care o poate mânca un pacient. Acesta se introduce în stomac prin inghitire și se umple cu lichid printr-un cateter care ramane inițial legat de balon.

Care sunt riscurile unui balon gastric?

Cel mai adesea, efectele secundare sunt minime și nu sunt raportate de toți pacienții – greață și vărsături sau ușoare dureri abdominale.

Cum te pregătești pentru pierderea în greutate cu balonul gastric?

Îmbunătățirea dietei și exercițiile regulate sunt întotdeauna binevenite. Hidratarea și respectarea  instrucțiunilor sunt de asemenea de mare folos.

Ce greutate se poate pierde?

Acesta te poate ajuta să pierzi în medie 10-15% din greutatea corpului, în doar 16 săptămâni.

Cât durează o procedură de acest tip?

Procedurile de plasare ale balonului gastric de pierdere în greutate Allurion durează aproximativ 20 de minute. În timpul procedurii, balonul este înghițit de pacient și apoi umplut cu lichid. Pacientul este conștient pe toată durata procedurii. Odată ce balonul este la locul său, pacientul va fi monitorizat pentru orice reacții adverse.

Poți obține un balon gastric în România?

Da, puteți beneficia de aceasta interventie și de un program complet, alături de specialisti in nutritie si experți medicali, prin accesarea site-ului  www.balonslabire.ro. Completati formularul din pagina de Contact cu mesajul dvoastra si puteți beneficia de un consult gratuit.

Se poate călători cu un balon gastric?

Da, poți călători cu un balon gastric. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul înainte de a călători, deoarece pot exista anumite restricții impuse zborurilor sau activităților care pot fi legate de balonul gastric. În plus, ar trebui să te asiguri că ai toate documentele necesare, cum ar fi un certificat medical, pentru a dovedi că ai un balon gastric.