Integrareneets.ro – proiectul de integrare pentru tinerii NEETs care isi doresc mai mult de la viata

Tinerii din ziua de astazi au nevoi specifice si aspiratii foarte mari, indiferent din ce categorie sociala fac parte. Totusi, exista categorii de tineri care reusesc extrem de greu in viata, ori chiar deloc in multe situatii.

De-a lungul timpului acest lucru a facut obiectul preocuparii mai multor cercetatori din diverse domenii, din punct de vedere social, psihologic sau pedagogic, iar rezultatele nu au fost intotdeauna pozitive, existand categorii de oameni care nu s-au bucurat de rezultate favorabile de-a lungul vietii. 

Una dintre problemele cele mai des intalnite in randul tinerilor, in special in ceea ce priveste categoria tinerilor NEETs, se refera la procesul de formare si de intregrare socio-profesionala. Tocmai pentru ca discutam despre tineri care se afla la varsta in care formarea si integrarea trebuie sa beneficieze de multa atentie, cei care provin din medii defavorizate au nevoie de consiliere si asistenta. Este vorba despre tineri care fie nu au terminati studiile cele mai importante precum un liceu sau o facultate, fie nu sunt deloc angajati si intampina dificultati cu privire la acest aspect. 

Din pacate, problema este una foarte reala si destul de grava, deoarece orice generatie tanara este viitorul oricarei societati.

In ajutorul acestor tineri, exista diverse proiecte care au scopul de a ii ajuta sa capete mai multa incredere, cunostinte, sa se integreze si sa reuseasca in viata.

Termentul “NEET” este unul relativ nou si este utilizat cu scopul de a descrie acea categorie de tineri care nu au o incadrare profesionala si care nu urmeaza un program educational sau un program de formare profesionala. Termentul “NEET” a inceput sa fie utilizat incepand cu anul 2010, la scara larga drept un indicator pentru politicile orientate catre tineret cu privire la ocupare, educatie, formare si integrare sociala.

Un proiect care vizeaza tinerii NEETs cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani este Integrareneets.ro. Obiectivul acestui proiect este acela de a creste gradul de ocupare pentru 374 tineri NEETs someri cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani care sunt inregistrati la Serviciul Public de Ocupare din regiunile Sud-Vest Oltenia, Sud-Est si Sud Muntenia. Principalii vizati sunt cei care provin din medii defavorizate precum sunt rromii sau cei din mediul rural care nu au avut posibilitatea unei educatii alese, prin furnizarea de servicii de informare si promovare, servicii de formare profesionala in diverse domenii, servicii de mediere pe piata muncii, precum si sprijin pentru dezvoltarea unui business propriu din care sa poata avea castiguri pentru un trai mai bun.

Orice persoana care se incadreaza in acest proiect, indeplinind anumite conditii, poate avea sansa sa isi deschida propria afacere sau cel putin sa invete foarte multe lucruri importante care cu siguranta o va ajuta pe viitor in gasirea unui job favorabil din toate punctele de vedere, atat in ceea ce priveste partea financiara, precum si sarcini sau conditiile de lucru.

In cazul in care sunteti interesati de acest proiect, Integrareneets.ro, toate detaliile de care aveti nevoie sa sunt puse la numai un simplu click distanta, detalii cu privire la ce persoane sunt compatibile, detalii cu privire la actele necesare ori detalii cu privire la ce presupune proiectul in sine.