Importanța apei dedurizate pentru aparate electrocasnice și conducte

Apa dură, care este cauzată de o cantitate excesivă de minerale, cum ar fi calciul și magneziul, poate fi o adevărată pacoste atât pentru țevile dumneavoastră, cât și pentru aparatele electrocasnice. Pentru ca acestea să funcționeze în condiții optime, este necesară apa dedurizată. Citiți mai departe pentru a afla de ce dedurizarea apei este atât de importantă pentru sănătatea acestor componente din casa dumneavoastră.

Ce este apa dură? 

Apa dură este definită ca având niveluri ridicate de minerale, cum ar fi calciul și magneziul, care fac dificilă dizolvarea săpunului sau a detergentului în apă și formarea spumei. Aceste minerale se acumulează, de asemenea, pe suprafețele dure, cum ar fi instalațiile sanitare, și pot cauza înfundări care împiedică curgerea apei prin acestea. Duritatea afectează, de asemenea, gustul și mirosul apei potabile, precum și capacitatea acesteia de a clăti săpunul după spălarea vaselor sau a hainelor. Din fericire, există modalități de a scăpa de această problemă prin intermediul unei stații pentru dedurizare de la clack.ro, care ajută la eliminarea excesului de minerale, astfel încât săpunul sau detergentul să facă spumă în mod corespunzător atunci când curățați vasele sau hainele.

De asemenea, reduce riscul de acumulare de minerale pe conducte, care ar putea cauza blocaje grave în timp. În cele din urmă, apa dedurizată are un gust mai bun decât apa dură, deoarece nu conține mirosuri sau arome neplăcute asociate cu un conținut ridicat de minerale sub formă de depozite de carbonat de calciu (cunoscut și sub numele de „calcar”).

Beneficiile apei dedurizate

Există multe beneficii care vin odată cu dedurizarea apei, inclusiv o performanță îmbunătățită atât a țevilor, cât și a aparatelor electrocasnice, cum ar fi mașinile de spălat vase și mașinile de spălat rufe, datorită unei mai bune puteri de spumare din cauza conținutului redus de minerale; băuturi cu un gust mai bun datorită lipsei compușilor care cauzează mirosuri; o durată de viață mai mare pentru diverse aparate datorită faptului că nu există acumulări de minerale dure etc. 

Riscurile folosirii apei dure

Un risc major asociat este o probabilitate crescută de apariție a blocajelor țevilor din cauza acumulării de minerale în timp – mai ales dacă folosiți țevi mai vechi din fier în loc de PVC. De asemenea, veți sfârși prin a cheltui mult mai mulți bani pe detergenți, deoarece veți avea nevoie de mai multă putere de spumare în cantități mai mari doar pentru ca aceștia să fie suficient de eficienți în îndepărtarea murdăriei de pe farfurii și ustensile etc. În cele din urmă, va exista o creștere a facturilor la utilități datorată în principal plății pentru energia electrică suplimentară necesară atunci când se încălzește apa dură prin conducte ineficiente cauzate de acumularea de minerale! 

În concluzie, dedurizarea apei vă poate ajuta să economisiți bani și stres pe parcurs, îmbunătățind în același timp modul în care aparatele, cum ar fi mașinile de spălat vase și mașinile de spălat rufe, funcționează în general! Procesul în sine nu este nici prea complicat și nici prea scump, așa că nu există nicio scuză pentru a nu continua cu această sarcină esențială de întreținere a gospodăriei, acum că știți cât de importantă este de fapt! Nu lăsați acei ioni de calciu și magneziu enervanți să vă afecteze elemente importante ale gospodăriei – preluați controlul investind astăzi într-un sistem de dedurizare la domiciliu!

Sursa foto: Unsplash.com