Icoana Cadoul pentru cei dragi

Icoana: Cadoul pentru cei dragi

Atunci când vrei să alegi un cadou potrivit pentru cineva religios, pentru cei care pășesc pragul căsniciei sau pentru cei care decid să se mute într-o casă nouă, poți opta pentru o icoană. Cu un asemenea dar vei merge la sigur și vei oferi un dar de suflet ce va câștiga admirația tuturor.Un astfel de cadou este o alegere prețioasă, de suflet, cu care vei câștiga inima tuturor.

Putem alege de exemplu o icoană lucrată cu materiale mai puțin obișnuite precum foița de aur sau de argint ori putem alege o icoană ce reprezintă un anumit moment din viața Mântuitorului sau una ce reprezintă o anumită personalitate renumită din istoria religioasă. Cele mai apreciate icoane sunt cele cu Cina cea de Taină sau icoane ce înfățișează pe Maica Domnului sau pe Domnul Nostru Iisus Hristos. Mai sunt icoane cu sfinți ale căror nume sunt reprezentante pentru biserica noastră. Cei mai cunoscuți sfinți sunt Sfântul Gheorghe și Sfântul Ioan Botezătorul.

Poți dărui o icoană cu ocazia unei onomastici. Dacă persoana respectivă își sărbătorește ziua de nume în funcție de calendarul bisericesc, ai face un cadou de succes o icoană care înfățișează sfântul cu numele pe care personal poartă. Este un cadou universal pe care îl pot oferi și unei persoane apropiate, dar și în cazul cuiva mai îndepărtat. Icoana va fi cu siguranță prețuită indiferent de gradul de apropiere dintre voi.

O altă ocazie în care poți oferi o icoană este în momentul în care o familie se mută într-o casă nouă. Icoanele sunt elemente indispensabile în casele credincioșilor și de aceea ele pot reprezenta un cadou inspirat. Dacă nu cunoști exact stilul pe care noii proprietari l-au ales pentru noua lor casă și pentru decorul locuinței poți încerca variante mai universale. Astfel nu vei oferi doar un simplu cadou, ci vei oferi gânduri bune, cele mai sincere intenții și vei demonstra că te bucuri din plin de reușita lor. Fiecare casă merită sărbătorită și împodobită cu câte o icoană deosebită, care să ne aducă aminte de valoarea sufletului nostru.

Încă un moment în care poți oferi drept cadou, icoane este momentul căsătoriei. Căsătoria este momentul potrivit în care icoana le demonstrează noilor căsătoriți că se află sub ocrotirea lui Dumnezeu. Dacă nu știi ce icoană să cumperi te poți gândi la hramul bisericii unde cei doi s-au cununat și poți căuta această imagine în icoana pe care o vei oferi. Evident, poți merge pe variante mai clasice precum icoanele cu Maica Domnului și Pruncul.

În concluzie,orice icoană este un obiect de valoare, un obiect cu valoare sentimentală pe care cu siguranță oricine îl va păstra în locuința sa.