placeholder

Iată care sunt acele echipamente de protecție a muncii destinate mâinilor!

Unele domenii de activitate presupun un risc sporit de accidentări, astfel încât legislația prevede obligativitatea purtării unor echipamente de protecție a muncii. Datorită acestora, muncitorii își pot desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

Printre diferitele tipuri de echipamente de protectie a muncii, se remarcă cele destinate mâinilor, necesare în mai multe activități în care există riscul de a se produce arsuri, zgârieturi, tăieturi sau apar diferite alte pericole. Iată care sunt principalele tipuri de mănuși care îți permit să lucrezi în condiții de siguranță sporită!

Mănuși pentru protecție mecanică

Mecanicii auto se numără printre profesioniștii care au nevoie să poarte echipamente de protecție a muncii special concepute pentru membrele superioare. Acestea pot fi purtate în executarea reparațiilor auto sau a altor lucrări rutiere.

Pentru a-și îndeplini misiunea cât mai bine, respectivele produse au palma impregnată în nitril și încheietura tricotată, care lasă pielea să respire, dar în același timp o protejează de factorii externi. Pentru ca utilizarea telefonului mobil să nu fie dificil de realizat, este posibilă alegerea unor modele cu funcția de ecran tactil.

Mănuși chirurgicale de unică folosință

Esențiale pentru protecția de bacterii și protejarea sănătății mâinilor, aceste mănuși de unică folosință sunt indicate atât în diferite medii profesionale, cât și în activități cotidiene care presupun un risc crescut.

Sunt recomandate îndeosebi în industria alimentară, pentru manipularea alimentelor în depozite, în activități de curățenie și lucrul cu substanțe chimice sau pur și simplu pentru a realiza o prindere mai bună a anumitor obiecte.

După cum indică și numele, ele sunt folosite și în cabinetele medicale, precum și pe durata diverselor intervenții estetice sau cosmetice.

Mănuși de sudor

Sudura este o activitate complexă, care necesită pregătire și experiență de lucru, dar și echipamente de protecție a muncii adecvate, astfel încât mâinile să nu fie expuse și să nu sufere arsuri.

Specialiștii pot să aleagă între mai multe modele de mănuși, realizate din piele rezistentă la sudură. Încheietura este realizată tot din piele, iar cusăturile au fir de kevlar, care le face rezistente la căldură. Elasticul din zona încheieturii împiedică alunecarea de pe mână.

Mănuși antităiere

În domenii precum cel al construcțiilor, dar și în industria lemnului, hârtiei, a sticlei sau în efectuarea unor lucrări de întreținere a clădirilor, există un risc sporit de tăieturi.

Pentru a-l preîntâmpina, a fost creat un tip de echipamente de protecție a muncii relativ subțiri și în același timp rezistente, cu un grad ridicat de protecție împotriva tăierii. În zona degetului mare și a celui arătător, produsele sunt întărite suplimentar. În același timp, ele asigură o aderență foarte bună în condiții uscate și o barieră împotriva umidității.

echipamente de protectie a muncii

Mănuși de protecție termică și chimică

Produsele din această categorie sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate și extrem de rezistente, care asigură protecție la temperaturi extreme și, totodată, confortul necesar pentru desfășurarea activității.

Aceste echipamente de protecție a muncii se dovedesc utile în construcții, lucrări rutiere, logistică și comerț, confecții metalice, în industria de mașini și echipamente, industria lemnului și a hârtiei, industria alimentară sau cea a sticlei.

Alegând cea mai bună protecție în funcție de activitatea desfășurată, elimini orice risc pentru sănătatea și integritatea mâinilor tale!