Google sprijină conținutul generat prin inteligență artificială: Implicații pentru agențiile SEO și de publicitate

În calitate de agenție specializată în publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), menținem un ritm alert cu ultimele evoluții și modificări ale politicilor motoarelor de căutare. Actualmente, unul dintre cele mai discutate subiecte în domeniul nostru este utilizarea inteligenței artificiale (AI) în generarea de conținut și influența acestuia asupra poziționării în Google. În acest context, dorim să clarificăm anumite aspecte cheie.

Google a transmis recent că nu impune penalizări pentru conținutul creat prin AI. Răspunsul este simplu: Google se concentrează pe calitatea conținutului, indiferent de metoda prin care acesta a fost creat. Astfel, Google direcționează eforturile sale spre recompensarea conținutului original și de calitate superioară, care exemplifică caracteristicile denumite E-E-A-T: expertiză, experiență, autoritate și încredere.

În urmă cu aproximativ 10 ani, temerile legate de creșterea conținutului creat de oameni, dar produs pe scară largă, erau justificate. Cu toate acestea, Google nu a interzis conținutul generat de oameni, alegând mai degrabă să-și perfecționeze sistemele pentru a recompensa conținutul de calitate.

Google admite că nu toate conținuturile generate automat, inclusiv cele realizate prin AI, sunt considerate spam. De fapt, automatizarea a fost utilizată de-a lungul timpului pentru a genera conținut valoros, precum scorurile sportive, previziunile meteo și transcrierile. AI oferă posibilitatea de a stimula noi niveluri de expresie și creativitate, servind ca un instrument crucial pentru a ajuta oamenii să creeze conținut valoros pentru web.

Referitor la creatorii de conținut care se gândesc să utilizeze AI, sfatul Google este să producă conținut original, de calitate superioară, centrat pe oameni, care să reflecte calitățile E-E-A-T.

Cu o experiență considerabilă în combaterea tentativelor de manipulare a rezultatelor de căutare prin automatizare, Google a implementat mai multe mecanisme, inclusiv sistemul SpamBrain, pentru a lupta împotriva spamului.

În concluzie, Google nu penalizează conținutul generat prin AI. Este esențial, însă, ca acest conținut să fie util, original și să respecte criteriile E-E-A-T pentru a avea succes în căutarea Google. Aceasta reprezintă o veste încurajatoare pentru agențiile de publicitate și SEO, care pot folosi tehnologia AI pentru a crea conținut de calitate, fără a se confrunta cu penalizări.

Pentru agențiile de publicitate și SEO care doresc să publice articolele lor și să ajungă la o audiență largă și diversificată, Succes Grup are o ofertă specială. Avem o gamă largă de site-uri pe care le puteți folosi pentru a difuza mesajul și a vă crește vizibilitatea online.

Sursa: https://developers.google.com/search/blog/2023/02/google-search-and-ai-content

Indiferent de tipul de conținut pe care îl produceți, fie că este generat de oameni sau cu ajutorul AI, Succes Grup are o soluție de publicare adecvată pentru dumneavoastră. Contactați-ne astăzi și aflați cum vă putem ajuta să vă îndepliniți obiectivele de SEO și publicitate – contact@succes-grup.ro

Site-urile noastre includ:

agentiastudentilor.roallcryptocurrencies.newsaltfeldestiri.roamazingromanians.roanunturi-citatii-evenimentul-zilei.roanunturiclick.roartacunoasterii.roauto-stiri.roauto-transilvania.roaventuraturistica.robazar-vintage.robizz-yo.roblog18.roblog20.robloggerilaschimb.roblogink.robloglog.roblogoteque.robloguldevacante.robrasov-visitor.robucharest-trophy.robusiness-report.rocafeneauasportiva.rocafe-therapy.rocasaafacerilor.rochefgrill.rochurry-burry.rocitatulzilei.roclinica-online.roclinic-online.rocluj-napoca.newscoffeeand.newscomunicatebusiness.rocoolracing.rocopilul-anului.rocraiovablogs.rocupa1.rodepindedenoi.rodelta-tulcea.roecombinatii.roeu-news.roeuroaptitudini.roeuropaimobiliare.roexperience-romania.roexpertmedical.infoexpocasamea.roex-press.roexpresuldesinaia.rofemeimoderne.rogazetafermierului.rogazetasportului.rogazmetancfr.roistoria-transilvaniei.roleulgreu.rolocuri-unice.romargento.romedanet.romedia2.romersulvremurilor.romuuz.romyfitnesspal.newsnational-liberal.roobservatorculinar.rooltenia-sport.rooltenita-online.roopensports.roosansapentrutotisitoate.ropiatafunerara.ropoker-ca-la-aparate.roputindinfiecare.rorealestateproperty.newsreclama24.rorelatio.roreperemaramuresene.roreporterliber.roreportermedia.rorevistaperformanta.rorevistasucces.comrofinanciar.roromani-adevarati.roromanianpost.roromanianweek.roroute68.rosaptamanacj.rosate-comune.rosmart-people.bizstirea-zilei.rostiride10.rostirihot.rostiripescurt24.rostirisioferte.rostreetracing.rostudentcenter.rosucces-grup.rotechnote.rothebusinesslounge.rothemoood.rothephotographer.roturism.info.rouniversulalimentar.rovoyage-voyage.roweb-cafe.rowellandgood.newswhereisthelove.roziaredelaalaz.ro