placeholder

Fast and Fixed – dinții ficși într-o zi devin acum o realitate!

Medicina stomatologică a ajuns în stadiul în care este capabilă să rezolve orice problemă, oricât de complicată ar părea la prima vedere. Și nu numai că reușește să găsească un tratament corespunzător, dar acesta are și avantajul de a fi aplicat rapid și fără ca pacientul să resimtă nici măcar cea mai mică senzație de durere.

Pierderea tuturor dinților naturali reprezenta, în trecut, o problemă gravă, pentru care singura soluție era reprezentată de proteza dentară mobilă, una incomodă, inestetică și cu numeroase alte neajunsuri. Astăzi, însă, tratamentul cunoscut sub numele de Fast and Fixed rezolvă rapid problemele persoanelor care și-au pierdut toți dinții. El le este recomandat, în egală măsură, și celor care mai au doar câțiva dinți, cu indicație de extragere.

Ce este sistemul Fast and Fixed?

Această soluție pentru una dintre cele mai serioase probleme întâlnite într-un cabinet stomatologic a fost dezvoltată de către compania germană Bredent, cu o experiență de peste patru decenii în cercetările din domeniu, care i-au permis să ajungă lider mondial în soluții de înlocuire imediată a dinților.

Recomandat pacienților care, indiferent de motiv, și-au pierdut toți dinții, intervenția îi scutește pe aceștia de purtarea protezei dentare mobile, dispozitiv care generează numeroase nemulțumiri. De asemenea, intervenția poate fi efectuată și în cazul persoanelor care suferă de boala parodontală, într-o fază avansată.

Unul dintre marile avantaje ale sistemului Fast and Fixed – care îl fac să fie preferat deopotrivă de către medici și pacienți – constă în faptul că implică utilizarea unui număr mai mic de implanturi dentare, în comparație cu soluția clasică.

În trecut, era nevoie de inserarea a 8 până la 10 șuruburi în fiecare arcadă, deci un total de până la 20 în întreaga cavitate bucală. Noul sistem a redus în mod semnificativ acest număr, astăzi fiind nevoie de numai 4 implanturi la mandibulă și 6 la maxilar.

Pacienții preferă această soluție și datorită faptului că, astfel, reușesc să evite efectuarea unor intervenții precum sinus lifting sau adiție de os. Dar, bineînțeles, cel mai mare avantaj este reprezentat de rapiditatea cu care se aleg cu o dantură nouă.

fast and fixed

Cum se realizează inserarea implanturilor Fast and Fixed?

În cadrul consultației inițiale, medicul implantolog analizează întreaga cavitate bucală a pacientului, uneori fiind nevoie și de investigații suplimentare, precum radiografii panoramice sau tomograf dentar. Pe baza informațiilor astfel acumulate, stabilește etapele de tratament și poate, încă de acum, să evalueze și costurile.

Inserarea propriu-zisă a implanturilor Fast and Fixed durează între 2 și 3 ore, timp în care pacientul se află sub anestezie, astfel încât nu simte nici cea mai mică senzație de durere. După inserare, sunt atașate bonturile protetice și se ia amprenta pentru lucrarea provizorie, care este atașată la bonturi în cel mult 24 de ore.

Etapa următoare este cea de osteointegrare. Este vorba despre o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni, pe parcursul căreia organismul începe să depună os pe suprafața implanturilor, ele ajungând în acest fel să creeze un corp comun cu țesutul osos.

În final, este atașată lucrarea fixă definitivă, care o înlocuiește pe cea provizorie. Acești dinți ficși nu doar că arată impecabil, ci pot fi folosiți, în toate privințele, la fel ca cei naturali.

După aceea, este suficient ca pacientul să acorde atenție igienei dentare și să facă vizite de rutină la cabinetul stomatologic, de două ori pe an. Astfel, se va bucura timp de decenii de toate avantajele unor dinți impecabili, datorită sistemului Fast and Fixed!