revit

Facilitarea proceselor de proiectare in arhitectura si constructii cu versiunea Revit 2022

Revit 2022 este una dintre aplicatiile de tip Building Information Modeling (BIM), fiind o aplicatie software dezvoltata de Autodesk, compania care produce programele din gama AutoCAD. Programele asistate de computer din categoria BIM au in vedere cresterea preciziei pentru documentarea, proiectarea si intocmirea desenelor tridimensionale in domenii precum arhitectura si constructii.

Revit 2022 este cea mai recenta versiune lansata, aceasta aducand diferite functionalitati pentru a imbunatati semnificativ randamentul pentru proiectele din arhitectura si constructii. Cresterea randamentului in acest domenii in fazele de proiectare, documentare si realizare a desenelor inseamna implicit si o crestere semnificativa a productivitatii. Iata in ceea ce urmeaza care sunt principalele imbunatatiri si noutati propuse de aceasta ultima versiune Revit.

Functionalitatile versiunii Revit 2022

Revit poate fi utilizata eficient pentru multiple procese inteligente care au la baza modele utile in planificarea, administrarea, proiectarea si constructia proiectelor pentru constructii civile si industriale. Pentru a raspunde cerintelor secolului in care traim si pentru a face fata progresului in domeniul tehnologic, noua versiune Revit inseamna o serie de functionalitati nou implementate.

Aceste functionalitati implementate in noua versiune Revit 2022 se axeaza pe patru paliere. Astfel avem o serie de functii noi pentru proiectarea modelelor arhitecturale, sporirea eficientei in elaborarea documentatiei de proiect, palierul privind schimbul de date cu alte aplicatii software prin interoperabilitatea datelor, dar si dezvoltarea de aplicatii specifice de tip add-on in cadrul mediilor Dynamo sau Revit API. Pentru faza de proiectare aplicatiile Generative Design si Route Analysis sunt extrem de utile pentru a facilita procesele specifice acestei faze.

Prin faptul ca fisierele pot fi folosite in format RPC 2.0 avand posibilitatea de a afisa geometria complexa la o rezolutie foarte inalta pentru materiale si lumini, vorbim despre un mare plus pentru etapa de proiectare. In randul noilor functionalitati adaugate in aceasta ultima versiune a Revit 2022 putem regasi si familii pentru echipamente de tipul dispozitivelor audio-video, dispozitive pentru protectia la incendii, dispozitive pentru semnalizare, dispozitive pentru echipamente medicale sau elemente care vizeaza o constructie temporara. In acelasi timp pot fi amintite elementele specifice pentru circulatia pe verticala.

Functionalitatea care priveste schimbul de date cu alte aplicatii permite exportarea modelelor arhitecturale si structurale in format IFC4 prin intermediul functiei IfcExporter. Aceasta functie permite inglobarea in formatul fisierului exportat a informatiilor privind localizarea amplasamentului in formatul EPSG conform unui standard certificat IFC. Nu in ultimul rand merita a fi amintite functiile de cautare si de filtrare a parametrilor pe baza denumirii, dar si posibilitatea de a exporta in formatul nativ PDF 2D sau interoperabilitatea cu Autodesk Inventor.

Profita de functionalitatile Revit 2022

Daca ai nevoie de astfel de functionalitati pentru proiectele de arhitectura si constructii pe care le gestionezi, atunci tot ceea ce trebuie sa faci este sa achizitionezi subscriptia pentru Revit 2022. Pentru achizitionarea acestei licente pentru Revit de la Autodesk poti apela la firma CADexpert NET. Aici vei putea gasi diferite licente pentru aplicatiile software de tip BIM si AutoCAD. Descopera toate produsele si serviciile oferite de CADexpert NET pe website-ul www.cadexpert.eu.