Experiența terapiei fata in fata versus terapie online

Majoritatea clienților de la Nexyo încearcă pentru prima dată terapia. Având ca cadru de referință doar terapia online , aceștia nu pot face comparații cu tratamentul în persoană. Acest fapt demonstrează, totuși, că terapia online elimină barierele – costuri ridicate și inconveniente – care de obicei descurajează oamenii să caute sprijin profesional pentru sănătatea mintală.

Cu toate acestea, mulți utilizatori au o experiență vastă în cabinetul unui terapeut online. Unii au făcut naveta la sesiuni săptămânale de terapie ani de zile înainte de a trece la terapia online. Alții și-au continuat tratamentul în persoană și au folosit Nexyo ca serviciu gratuit.

Pentru a ilustra cum este să navighezi între diferențele dintre terapia în persoană și cea online, am chestionat clienții noștri care au fost deschiși cu privire la experiențele lor cu ambele. Iată ce ne-au învățat:

Terapia tradițională se poate simți ca o pauză de viață

Când clienții intră în cabinetul unui terapeut, restul lumii și responsabilitățile lor zilnice rămân în sala de așteptare. Sedintele de terapie traditionala ofera un spatiu fizic in care nu exista altceva decat dialog pe probleme importante de sanatate mintala. Această experiență se poate simți ca un răgaz de la stresul muncii și relațiilor.

„Așteptam cu nerăbdare acel moment pentru a scăpa”, a spus Marius , un client Nexyo, despre timpul în care a participat la ședințe săptămânale de terapie într-un birou.

Este mai puțin probabil ca terapia online să ofere acest sentiment de detașare, deoarece una dintre valorile sale primare este capacitatea de a se angaja cu un terapeut în orice moment și în orice loc. Clienții Nexyo adesea își trimit mesaje terapeuților în mijlocul locului de muncă, acasă sau când sunt afară. Schimbul de la această evadare pașnică este imediatitatea.

Terapia personală poate oferi mai multă responsabilitate și intervenții

Alți clienți au raportat că este mai ușor pentru terapeuți să-i țină la răspundere atunci când își pot citi în mod constant limbajul corpului. Unul dintre clienții noștri a recunoscut că uneori preferă terapia în persoană din cauza acestui avantaj.

„Nu pot să mă ascund în persoană”, a spus ea.

Primirea de îngrijiri într-un birou poate fi esențială pentru persoanele cu afecțiuni care uneori sunt dificil de tratat doar cu terapia online, cum ar fi tulburarea de stres post-traumatic severă [PTSD]. Renee, un alt client Nexyo, se bazează pe intervenții în persoană, inclusiv desensibilizarea mișcărilor oculare și terapia de reprocesare [ EMDR ], pentru a-și trata PTSD. Interacțiunile în persoană sunt deosebit de utile, a spus Marius, atunci când are nevoie de ajutor să se oprească de la „ disocierea ” (pentru a părăsi mental o situație).

„Am tendința de a intelectualiza totul, ceea ce pot scăpa cu mult mai mult atunci când sunt online și trimit mesaje, decât să fiu cu o altă persoană într-o cameră”, a spus Maria. „Am nevoie de prezența fizică a unui terapeut.”

Trecerea la terapia online pentru a economisi bani și timp

Din păcate, beneficiile terapiei tradiționale și ale tratamentului în persoană au costuri, în special timpul petrecut cu naveta și prețul adesea scump al unei ședințe. Atât Marius, cât și Maria, un alt client al nostru, au trecut de la terapia în persoană la terapia online pentru a economisi bani și timp.

„A trebuit să cumpăr un bilet de tren dus-întors în oraș de 20 de dolari și să merg o oră în fiecare sens pentru a ajunge la întâlnirea mea”, a spus Maria. „M-a făcut să urăsc să merg la terapie.”

Terapeutul ei a taxat 75 USD pentru fiecare sesiune de 45 de minute, astfel încât costul total a fost de 95 USD și aproximativ trei ore. Terapia prin mesaje text i-a permis lui Maria să fie mai productivă și să pună mai mult din câștigurile ei în bancă.

Utilizarea terapiei online pentru a găsi mai ușor o potrivire mai bună

Pentru persoanele care nu locuiesc în orașe mari cu populații diverse, poate fi dificil să găsească un terapeut personal care să le înțeleagă cultura, orientarea sexuală sau starea de sănătate mintală, asadar pe Nexyo puteti gasi un psiholog online foarte usor. Atât în ​​orașul natal, cât și la facultate, Justin s-a chinuit să-și găsească un profesionist pe care l-a considerat potrivit.

„Am încercat Nexyo pentru că mi-a plăcut că poți alege o specialitate, cum ar fi terapia LGBT sau să lucrezi direct cu cineva care se ocupă de pacienți care suferă de anxietate”, a spus Cristi.

Terapia online oferă acces instantaneu la sute de profiluri de terapeut, iar clienții nu trebuie să-și restrângă căutarea în funcție de distanță. Această gamă largă de opțiuni face mai ușor să găsiți rapid pe cineva care este specializat în lucrul cu clienții minoritari sau în tratarea unor boli specifice.

Sprijinul constant al terapiei prin mesaje text

Din cauza anxietății și depresiei sale necruțătoare, Marius a simțit că programul de o dată pe săptămână al terapiei tradiționale îl lăsa adesea singur atunci când avea nevoie de ajutor. Pentru a primi suport zilnic constant, Marius a încercat Nexyo. În loc să aștepte între ședințe, i-a trimis un mesaj terapeutului său de fiecare dată când se lupta sau avea nevoie să-și exprime ceva. Această abordare a funcționat în cele din urmă mai bine pentru el și a rămas cu terapeutul său Nexyo mai mult de doi ani.

Atât terapia personală, cât și terapia online pot favoriza o conexiune profundă

Când Marius a început să folosească Nexyo, a fost sceptic cu privire la faptul dacă o metodă online ar putea oferi o alianță terapeutică la fel de puternică ca munca în persoană. Dar a existat „ceva eliberator” în terapia online care l-a făcut mai deschis și a favorizat o conexiune profundă cu primul său terapeut Nexyo. Abilitatea de a scrie paragrafe lungi și de a le trimite în orice moment a fost eliberatoare.

Combinarea ambelor opțiuni pentru asistență completă

Deși Renee a beneficiat de programările ei de sănătate mintală în persoană, se simțea vulnerabilă în afara biroului. Folosind Nexyo ca sursă de sprijin suplimentar, ea a făcut progrese mai rapide și a dedicat mai mult timp provocării distorsiunilor cognitive.

Ce vrei să încerci?

Tendința de a compara terapia în persoană cu cea online este firească și adesea utilă. Nu există concurență, totuși. Tratamentele in cabinete si facilitati vor avea intotdeauna loc si sunt necesare persoanelor cu anumite afectiuni. Terapia online tinde să fie mai convenabilă și mai rentabilă.

Indiferent de mediul pe care îl încercați, psihoterapia online este dovedită clinic că îmbunătățește sănătatea mintală și bunăstarea. Dacă sunteți gata să aveți propria poveste a clientului, încercați terapia.