Drenajul limfatic este o procedură medicală de recuperare ce respectă o aumită tehnică cu manevre pe zonele căilor limfatice. Rolul lui este de a stimula motricitatea vaselor limfatice şi de a drena edemul acolo unde există. Manevrele de drenaj limfatic se fac în sensul circulaţiei limfei către inimă, sub atenta observare şi recomandare a medicului de recuperare medicală. Durata ședinţei de drenaj limfatic este dependentă de gravitatea edemului.
In baza de recuperare şi tratament Sanconfind din Poiana Câmpina, acesta este o procedură care se face doar sub recomandarea medicală, în funcţie de diagnosticul pacientului.
Beneficiile drenajului limfatic
Beneficiile drenajului limfatic în recuperarea medicală sunt multiple. Reînnoieşte, hrăneşte, întăreşte şi regenerează celulele, elimină deşeurile, relaxează sistemul nervos şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea, previne şi remediază multe afecţiuni cronice: durerea, tumefierea articulaţiilor, dureri musculare, artrita reumatoidă, migrena, durerea de cap cronică, celulita, ajută la pierderea în greutate, în retenţia de lichide, în afecţiunile respiratorii, inflamaţii şi infecţii recurente, în alergii, tulburări autoimune, în afecţiunile digestive, stres, sindromul oboselii cronice, letargie.
Rolul terapeutic
Pe lângă faptul că este o procedură atât de benefică, drenajul limfatic este indicat de regulă după intervenţiile chirurgicale (mastectomia, histerectomia), în tulburările de circulaţie periferică, în afecţiunile cardiace, pulmonare, renale si endocrine, stres prelungit, poziţia incorectă sau statul pe scaun, depunerile adipoase.
Indicaţii generale ale drenajului limfatic în recuperarea medicală
Drenajul este indicat în diverse patologii. Printre ele, enumerăm câteva: limfedemul, fleboedemul, lipoedemul, edem traumatic, edem postoperator, artropatii, distrofie simpatică reflexă, boli reumatice. După câţiva ani de experienţă, văzând efectele benefice, specialiştii au introdus această metodă şi în tratarea afecţiunilor cosmetice, tulburări asociate de tip ortopedic, chirurgical, traumatic, afecţiuni ginecologice, neurologice, tratamente de înfrumuseţare, balneare şi pentru întărirea sistemului imunitar.
Durata drenajului limfatic este de 40 minute în baza de recuperare medicală Sanconfind de la Poiana Câmpina. Procedura este executată de un terapeut specializat, un maseur cu experienţă, care cunoaşte foarte bine staţiile ganglionare şi parcurge corect manevrele. Terapeutul Sanconfind ţine întotdeauna cont de recomandarea medicului de recuperare medicală.
In general, tratamentele de recuperare medicală se recomandă în seturi de proceduri, împărţite pe mai multe zile. Drenajul limfatic se poate efectua şi ca procedură unică, având în vedere pacienţii mai sensibili sau cu contraindicaţii, în serii de minimum 7 şedinţe, repetate zilnic sau la două zile.
Ca orice procedură medicală, drenajul limfatic are şi contraindicaţii. Nu se aplică în procesele infecţioase grave, sau metastaze! Insă de acest lucru vor ţine cont atât medicii, în baza diagnosticului medical găsit în cabinet, cât şi terapeuţii care îl execută sau nu, la recomandarea medicului.
Baza de recuperare medicală şi tratament de la Sanconfind Poiana Câmpina reprezintă deja un etalon în îngrijirile private de calitate din zonă, oferind pacienţilor tot confortul necesar pentru revenirea la o viaţă normală şi sănătoasă. Nu exitaţi să contactaţi centrul medical pe www.sanconfind.o sau prin call center, la 0244.990, un mic Occident, aflat la o distanţă de nici 90 km faţă de Bucureşti şi Braşov.