De ce este important un reglaj corect al geometriei roților

Starea tehnică a unei mașini este extrem de importantă pentru siguranța dumneavoastră și a celor din ju, indiferent că discutam despre sistemul de frânare, sistemul de direcție, sistemul de iluminare, trenul de rulare și așa mai departe.

Un aspect extrem de important care în multe situații nu beneficiază de toată atenția necesară, se referă la sistemul de direcție, mai exact la geometria roților.

Geometria roților este extrem de importantă, fiind o procedură care obligatoriu trebuie realizată într-un service specializat și autorizat. În plus, este o procedură care necesită un echipament special pentru măsurare și reglare.

Prin această operațiune se verifică unghiurile de cădere, de convergeta și unghiul de fugă al roților, astfel încât să se poată regla corespunzător paralelismul roților.

În ceea ce privește unghiul de cădere, acesta este unghiul pe care roata îl face în contact cu asfaltul, în momentul în care privim mașina din față. Într-un caz ideal, pentru ca roata să aibă un unghi de cădere corect, aceasta trebuie să cadă perfect perpendicular pe asfalt, adică la un unghi de 90 de grade. Unghiurile de cădere pot să fie atât negative cât și pozitive, iar în ambele situații se impune reglarea lor, deoarece anvelopa se va uza inegal și mult mai rapid.

Unghiul de convergență este acela pe care îl face anvelopa cu autovehiculul în momentul în care este privită de sus. Pentru că totul să fie perfect, roțile unei mașini trebuie să fie aliniate toate și perfect cu aceasta, deoarece, pe lângă faptul că anvelopele se vor uza inegal precum în cazul de mai sus, controlul în viraje vă poate crea bătăi de cap. Precum și în cazul unghiului de cădere, și în aceasta situație discutăm despre unghiuri pozitive sau negative, unghiuri pentru care este necesară realizarea geometriei.

Unghiul de fugă care este și cel mai cunoscut printre șoferi, este și acesta extrem de important pentru a putea păstra direcția într-un mod corect și confortabil. Cel mai comun indiciu care indică faptul că unghiul de fugă nu este unul corect, se referă la momentul în care volanul este lăsat liber în mers, pe un drum perfect drept, iar mașina schimbă direcția de mers, “trage” în stânga sau în dreapta. În plus, inclusiv putem observa faptul că volanul nu mai are aceeași poziție atunci când circulăm în linie dreaptă, acesta fiind ușor rotit într-o parte.

Geometria roților este extrem de importantă atât pentru siguranță traficului rutier, cât și pentru confortul șoferului care mereu trebuie să fie mai atent și ușor încordat la volan astfel încât să poată vira perfect, cât și pentru anvelope. Oricare dintre aceste unghiuri, dacă sunt dereglate, anvelopele sunt primele care au extrem de mult de suferit, iar în cazul unui unghi foarte dereglat, o anvelopă nouă se poate uza chiar și în câteva săptămâni de utilizare.

Dacă vă doriți o geometrie corectă a roților autotursimului dumneaoastra și sunteți în căutarea unor servicii de înaltă calitate pentru geometrie Ploiesti, puteți găsi răspunsul potrivit la profesioniștii de la Anvelopejantealiaj.ro. Toate detaliile despre astfel de servicii vă sunt puse la dispoziție pe site, la numai un simplu click distanță, accesând Anvelopejantealiaj.ro