Daretopaint: Crearea unui business cu o creștere constantă a vânzărilor/ lună

Plecând de la o nevoie personală, aceea de a petrece timp de calitate cu fiul său, fondatorul Dare to Paint a ales pictura. A ajuns să creeze un business care însumează peste 3000 de modele de picturi pe numere, pe diferite niveluri de dificultate, precum și vase ceramice lucrate manual, ce pot fi pictate după dorința fiecăruia.

Magazinul online daretopaint.ro deschis acum 4 ani a ajuns în prezent la 25,000 clienți, din toate colțurile țării, și o cifră de afaceri care crește constant în fiecare lună. Este nevoie de mult curaj să începi o afacere care are la bază arta în România, dar antreprenorul ne spune că se poate și care sunt ingredientele potrivite pentru a face față concurenței tot mai acerbe din piață.

”Proiectul a pornit, la fel ca în cazul multor antreprenori tineri, în urma unei experiențe și nevoi personale. Am achiziționat un kit de pictură din Germania cu gândul de a-l picta împreuna cu fiul meu. Ne-am apucat de câteva ori, dar având un grad de dificultate mai mare, el își pierdea răbdarea. Așa că m-am hotărât să-l termin singur și am descoperit că la final eram foarte relaxat și aveam o dispoziție foarte bună. Așa mi-am dat seama că, în tot acest timp, focusul meu era îndreptat către culori și linii și nimic altceva. La două săptămâni după ce am terminat primul tablou am repetat experiența și am fost încântat din nou de cum m-am simțit. Instant m-am gândit că experiența asta merită trăită de cât mai multă lume și de aici a plecat ideea de business.”

Antreprenorul este de părere că pictând, ne putem dezvolta capacitatea de concentrare, îndemânare și de a ne exprima emoțiile într-un mod extrem de ușor de pus în aplicare. Practic, din confortul propriei case poți obține acea stare de relaxare după care toți tânjim după o zi presantă la job. În plus, descoperi că și tu poți crea o adevărată operă de artă.

”Pictura poate fi considerată o terapie a sufletului. Chiar dacă nu ai un talent înnăscut, te poți bucura de un timp relaxant petrecut printre culori cu ajutorul acestei forme inovative de pictură. În sufletul nostru, toți avem valențe de artiști, iar după ce creezi o astfel de pictură, pe lângă faptul că ieși din ritmul agitat al vieții, încrederea în tine crește.”

Seturile de pictură au prețuri cuprinse între 55 și 150 ron, în funcție de dimensiune și materiale. Kit-urile de pictură pe numere au modele extrem de variate, de la peisaje, personaje de poveste, animale și păsări, până la celebrități sau mandale, și conțin tot ceea ce ai nevoie pentru a da viață creației: pensule, pânza din bumbac și pigmenți. Ghidul de utilizare este extrem de simplu, de aceea picturile se adresează aproape tuturor categoriilor de vârstă. Respectând numerele înscrise pe pânză și cele de pe capacele nuanțelor, vei putea ajunge la un rezultat absolut fascinant.

Cei dornici să testeze și un alt tip de ”pânză” și care vor să-și dea frâu liber imaginației pot încerca kit-urile de vaze ceramice care sunt o provocare și mai mare, dar în același timp vin cu un super beneficiu. Nu sunt trasate spații așa cum se întâmplă la tablourile pe numere, practic te lasă pe tine să decizi ce vrei să faci și cum vrei să combini culorile. O astfel de vază unicat, lucrată manual, poate deveni un obiect prețios pe care să îl oferi cadou unei persoane dragi.

Dare to Paint spune că cele mai importante provocări sunt educarea publicului şi găsirea canalelor de promovare potrivite pentru a putea transmite cât mai bine beneficiile de care te bucuri după ce ai testat măcar o dată pictura pe numere.

”Dacă vii cu un produs sau serviciu nou sau într-o formă diferită faţă de ce există acum pe piaţă, trebuie să ştii că este posibil să dureze ceva până când clienţii înţeleg ce face produsul sau serviciul pentru ei. E nevoie de o doză generoasă de răbdare. Dar, avantajele noastre sunt numărul mare de produse pe care le avem permanent pe stoc, cât și prețurile competitive și ofertele cu care venim periodic.”

Avantajul cel mai important este că nu trebuie să ai cunoștințe de pictură, pur și simplu te lași purtat de magie, iar rezultatul și efectul asupra stării tale survin natural.

Când vine vorba de obiective și planuri de viitor, antreprenorul spune că se așteaptă la o creștere a cifrei de afaceri și a numărului de comenzi pe site.

Denumire Firmă: SC ISHI DI MARYAM SRL

Adresa Sediu: Jud. Buzău, Sat Poiana Pletari Com. Chiliile,Poiana Pletari, Nr. Cadastral 20226-C1

Website: https://www.daretopaint.ro/

Telefon: 0722180365