DailyDriven devine dealer oficial Quantum Tuning in Romania

DailyDriven a devenit dealer oficial al Quantum Tuning din UK, una dintre cele mai mari case de tuning auto din lume si cel mai mare tuner din UK.

DailyDriven a devenit dealer oficial al Quantum Tuning din UK, una dintre cele mai mari case de tuning auto din lume si cel mai mare tuner din UK. Quantum are peste 1000 de dealeri in toata lumea si resofteaza peste 50.000 de masini pe an.

Softurile create de Quantum sunt testate in prealabil pe stand Dyno, de echipa de 20 de ingineri care lucreaza 7 zile din 7.

De ce merita sa faci soft stage 1 la masina?

Pentru ca softul optimizeaza parametri deja existenti ai masinii si imbunatateste performantele masinii fara a trebui sa schimbi piese. Modificarea softului sau procesul de resoftare creste puterea masinii in limitele permise de producatorul masinii.

ECU are o plaja larga de responsabilitati. El controleaza urmatoarele functii:

– injectia de combustibil si implicit injectoarele;

– toti senzorii masinii;

– fluxul de aer din admisie;

– presiunea de aer din turbo;

– raspunsul din pedala de acceleratie;

– etc.

Automat softul customizeaza si optimizeaza sistemul de aprindere, de injectie, etc. Toate optimizarile pe care Quantum le face la harta masinii imbunatateste performantele masinii si chiar reduce consumul de combustibil cu pana la 8-15%.

Cresterile de putere difera de la o masina la alta in functie de capacitatea cilindrica a motorului, capacitatea turbinei, injectoarelor, admisiei, capacitatea de racire, limitele cutiei de viteze, etc. Cele mai mici cresteri se vor vedea la masinile pe benzina, fara turbo, aspirate.

Masinile cu turbo se bucura de cele mai bune rezultate in urma resoftarii. Unele au cresteri si de 50%. De exemplu: Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo Bezina, 200cp si 330nm va avea un castig de 110cp si 130nm.

Cat costa un soft stage 1 la DailyDriven?

Un soft facut manual de inginerii Quantum Tuning te va costa intre 249 si 299 de euro, in functie anul masinii si de capacitatea motorului dar si in functie de cat de complicata este procedura de resoftare.

Cat dureaza procesul de resoftare?

Procesul poate varia in functie de modelul de ECU al masinii si de tipul operatiunii de citire/scriere. De obicei dureaza in jur de 1-2 ore, dar sunt si exceptii.