Cum se folosesc uleiurile esentiale doTERRA?

De mii de ani exista anumite metode standard de aplicare a diferitelor uleiuri esentiale. Pe masura ce cercetarile in jurul uleiurilor esentiale continua sa se dezvolte, exista, de asemenea, o mai buna intelegere a metodelor lor de aplicare, care pot fi utilizate atat pentru bunastarea emotionala, cum este ulei esential de lavanda, cat si pentru sanatatea fizica a oamenilor.

Toate aceste metode sunt sigure daca se folosesc corect, indiferent ca vorbim de ingerare, difuzare sau aplicarea topica (pe piele).

Pe de alta parte, trebuie spus ca se poate utiliza un singur ulei esential la un moment dat sau un amestec mai mult sau mai putin complex de diverse uleiuri, in raport de fiecare situatie concreta.

Cum se utilizeaza uleiurile esentiale naturale 100% doTERRA? Metode

Inhalarea aromelor

Simtul mirosului este un instrument natural foarte eficient pe care il avem la dispozitie “la purtator” si care poate promova raspunsuri fiziologice, mentale si emotionale puternice. In momentul in care sunt inhalate, uleiurile esentiale sunt absorbite rapid de receptorii olfactivi, care au o conexiune directa cu sistemul limbic prin intermediul nervilor specializati.

Acest sistem limbic reprezinta o parte a creierului care are o varietate de roluri, inclusiv unul legat de miros, alaturi de generarea unor emotii, a unor comportamente si asumarea unor functii de memorare. Tocmai in aceasta zona a creierului actioneaza uleiurile esentiale, iar rezultatele sunt extraordinar de benefice prin efectele puternice pe care le au.

Din alt punct de vedere, exista anumite uleiuri esentiale au un efect stimulant sau revigorant, in timp ce altele dintre ele au roluri prioritar de calmare. Difuzarea aromelor chiar nu necesita niciun dispozitiv special, este una dintre cele mai simple metode de utilizare a uleiurilor esentiale doTERRA. Daca nu ai un difuzor pentru aromaterapie, trebuie subliniat cu tarie ca aceleasi beneficii pentru sanatate pot fi obtinute si prin simpla plasare a catorva picaturi de ulei esential in palma mainilor si prin punerea lor peste nas in timp ce se respira profund.

Aplicarea topica a uleiurilor esentiale doTERRA

Aplicarea topica este si ea o metoda foarte eficienta, deoarece uleiurile esentiale pure 100% au o greutate moleculara scazuta si sunt liposolubile, patrund cu usurinta in piele. Odata absorbite raman in zona aplicata sau chiar circula prin organism, pentru a oferi beneficiul dorit de utilizator.

Desi uleiurile esentiale sunt usor absorbite, exista multe modalitati de a creste si mai mult absorbtia lor. Chiar si un simplu masaj usor (daca este posibil a fi efectuat) la locul de aplicare a uleiului va creste fluxul de sange in acea zona, imbunatatind distributia uleiului in organism.

Utilizarea unui ulei vegetal de baza in care sa se puna picaturi de ulei esential doTERRA, mareste automat si absorbtia acestuia, in special daca este vorba vorba de o piele uscata sau descuamata, deoarece aceste uleiuri ajuta nu doar la hidratarea tegumentului. Pe de alta parte intarzie timpul de evaporare a uleiului aromatic utilizat.

Specialistii chiar recomanda ca pentru a se reduce posibilitatea dezvoltarii sensibilitatii la respectivul uleiul esential (prin excelenta foarte puternic), in special daca este vorba de o piele tanara sau sensibila, sa se foloseasca un ulei vegetal de calitate (precum ar fi uleiul de nuca de cocos fractionat). Aceasta este cea mai buna solutie mai ales atunci cand se utilizeaza un ulei doTERRA pentru prima data.

Raportul de diluare recomandat este de o picatura de ulei esential la trei picaturi de ulei vegetal si este indicat ca sa se administreze mai multe doze mici pe parcursul zilei, decat o singura doza mare. Se incepe cu cea mai mica doza posibila (1 – 2 picaturi). O doza topica poate fi repetata la fiecare 4 pana la 6 ore, dupa cum este necesar.

Evident, deoarece fiecare individ are particularitatile sale, doza poate varia in functie de marimea, varsta si starea generala de sanatate a fiecarei persoane.

Zone benefice in care se poti aplica uleiuri esentiale:

  • gat, frunte si tample;
  • piept si abdomen;
  • brate, picioare, talpile picioarelor.

Alte metode eficiente de aplicare topica sunt si:

  • adaugarea catorva picaturi de ulei esential intr-o baie calda;
  • comprese fierbinti sau reci, umezite in apa in care s-au turnat anumite uleiuri esentiale si care apoi se aplica in zonele de interes;
  • adaugarea unor picaturi de uleiuri esentiale intr-o lotiune cosmetica sau o crema hidratanta si aplicarea ei pe piele.

Zone sensibile care trebuie evitate cand folosim uleiuri esentiale doTERRA:

  • unele zone faciale, de exemplu in jurul ochilor;
  • ochii si interiorul urechilor;
  • zonele cu piele crapata, invinetita sau ranita.

Administrarea interna a uleiurilor esentiale

Deoarece uleiurile esentiale sunt atat de puternice, trebuie sa se foloseasca doar o cantitate extrem de mica de ulei esential pentru a adauga (mai) multa aroma oricarui aliment sau bauturi. Deoarece este necesara doar o picatura pentru a produce o aroma intensa, utilizarea uleiurilor esentiale in domeniul culinar este o solutie inteligenta si rentabila inclusiv din punct de vedere financiar.

Intra pe uleiuriesentiale.ro pentru detalii suplimentare si comenzi!