
Cum se FABRICA anvelopele – Detalii ce te vor AJUTA sa faci ALEGERA potrivita ! Despre procesul de fabricare al anvelopelor suntem siguri ca te intrebi si tu. Daca esti curios despre acest proces si daca te intrebi destul de des, asta daca vrei sa iti imbogatesti cunostintele cu privire la caracteiristicile anvelopelor, cauciucurile indispensabile pentru siguranata, esti la locul potrivit.
Cum se FABRICA anvelopele – Detalii ce te vor AJUTA sa faci ALEGERA potrivita !
Daca esti curios despre tehnologia acestui proces si daca vrei sa iti imbogatesti cunostintele cu privire la caracteristici si proprietati ale anvelopelor, te afli la locul potrivit.
Fabricarea unei anvelope este un lucru complex si fascinant in acelasi timp. Istoria tehnologiilor si proceselor constructoare de anvelope incepe sa fie scrisa undeva prin secolul XIX, cand inginerii precum Edouard Michelin sau John Boyd Dunlop au imbunatatit sistemul de deplasare al bicicletelor si apoi al vehiculelor terestre. Fabricantii de renume din zilele noastre se afla la un stadiu foarte inalt la cercetarilor. Daca vrei sa-ti cumperi anvelope vara gasesti aici https://www.vadrexim.ro/anvelope-vara.html .

Cum se fabrica anvelopele ?
Cauciucul este elementul cheie al acestui ansamblu, dar pentru a se ajunge aici, a fost nevoie sa se reuneasca peste 200 de materii prime ale caror compusi de baza contin urmatoarele
-elastomeri sau cauciucuri. Acestea pot sa fie de origine naturala, adica proveniti de la Arborele de Cauciuc, Hevea brasilliensis sau de origine sintetica. Elastomerii sunt cei care vin pentru amestec cu un plus de elasticitate si care joaca un rol important in ceea ce priveste aderenta si rezistenta mecanica a anvelopelor.
-plastifiantii precum uleiurile si rasina care fac ca amestecul sa fie mai omogen.
-catalizatorii chimici care intervin mai ales in procesul de vulcanizare al pneului pentru ca amestecul sa devina mai elastic si mai putin plastic.
-suprafata de intarire care este constituita din carbon si care este cea care confera culoarea neagra cauciucurilor. Dar care poate intari si rezistenta la uzura a cauciucurilor. Siliciul ca si compus chimic component al anvelopelor a fost descoperit si introdus mai tarziu pentru a imbunatati anumite proprietati ale anvelopelor, in anumite cazuri ajutand la o economie de carburant.
Toate materiile prime vor fi combinate intr-un malaxor si se vor transforma intr-o pasta foarte omogena. Cauciucul care se obtine se va pune la racit si se va taia in benzi pentru a forma baza anvelopelor.
Mai apoi, vor fi folosite materialele compuse pentru a fabrica flancurile, benzile de rulare si alte componente ale anvelopei. Anvelopele de iarna au o compozitie foarte diferita fata de cele de vara. Mai multe informatii despre acest subiect poti citi aici.

Din ce este compusa o anvelopa?
–banda de rulare care trebuie sa fie extrem de rezistenta atat la temperaturile mai ridicate, ar si la frecare sau alte probleme ce pot aparea precum taierea, fiind in contact direct cu asfaltul.
–breakerele sunt acele straturi de sarma de otel care au drept rol de a creste rigiditatea benzii de rulare si care se pun intre carcasa anvelopei si banda de rulare pentru a oferi o rezistenta ridicata.
–flancul, care se afla in exteriorul cauciucului mai inspre lateral.
–intaritura care are un rol important, cel de a creste rigiditatea anvelopei si care nu o lasa pe aceasta sa se deformeze.
–cauciucul de la interior, adica camera care pastreaza aerul in anvelope.
–talonul anvelopei care este din din sarma de otel si acoperit cu cauciuc si care ancoreaza anvelopa pe janta.