Cum să răspunzi la un interviu de angajare?

Managerii de afaceri folosesc interviul de angajare pentru a-și face o idee despre calitățile candidaților și pentru a obține anumite informații despre aceștia. Deși multe dintre întrebările puse într-un interviu de angajare sună într-un stil banal și răspunsurile par simple, există adesea un element psihologic în ele care transmite persoanei examinate o mulțime de informații ascunse. Întrebările sunt dezvoltate cu ajutorul specialiștilor și includ metode de analiză a personalității, astfel încât nu toată lumea poate intra în subtext. Prin urmare, înaintea oricărui interviu de angajare, întrebări și răspunsuri legate de intrarea într-un nou serviciu, la candidați apar o oarecare tensiune și anxietate.

Oferim o analiză a întrebării, gânduri despre posibile răspunsuri sau un scurt exemplu.

Cum ai aflat de acest anunț de angajare?

La prima vedere, o întrebare care nu este deloc deosebită, dar poate fi un motiv bun pentru a vă împărtăși marea dorință de a lucra în această companie. Entuziasmul este o calitate pe care fiecare angajator o apreciază, pentru că în acest mod dai dovadă de adoptarea unui nou mod de gândire, standarde mai înalte și mai dure. Discutați despre persoana, anunțul sau articolul de la care ați aflat despre poziție, apoi împărtășiți-vă entuziasmul cu privire la oportunitatea de a începe să lucrați acolo.

Nu vă ascundeți marele interes pentru companie – acesta va fi un mare plus în acest caz.

Când ești disponibil să începi lucrul?

Mulți oameni cred că odată ce li s-a pus această întrebare sunt deja aprobate de companie, dar de fapt este probabil ca aceasta să fie rugată doar să vă testeze reacțiile și atitudinea. Odată ce candidatul a acceptat ideea că respetiva companie îl va aproba, candidatul își poate schimba atitudinea în restul interviului și acest lucru va dezvălui intervievatorului laturile sale negative.

În cazul în care sunteți angajat în prezent într-un alt loc de muncă, ar trebui să dezvăluiți acest lucru potențialilor dvs. angajatori și să demonstrați profesionalismul necesar.

De ce vrei să obții acest job?

Dacă nu reușești să-ți arăți pasiunea pentru companie, este foarte probabil să eșuezi. Înainte de a spune de ce îți place compania, s-ar putea să evidențiezi câteva dintre calitățile tale care te vor ajuta în noul tău job. Ați putea menționa că vă plac produsele companiei și sunteți încântați să fiți implicat în dezvoltarea, testarea și vânzările acestora.

Care este cel mai slab punct al tău?

Ajungem din nou la verificarea onestității. S-ar putea să reușiți să păcăliți intervievatorul cu privire la unele dintre celelalte întrebări, dar în general imaginea de la sfârșit se formează într-un mod destul de clar. Răspunsul „Nu am niciun defect!” sau „Nu pot spune chiar acum”. va fi un semnal pentru el că încerci să ascunzi ceva de la intervievator. Nimeni nu ar dori să angajeze pe cineva care acoperă ceva care ar putea ieși la suprafață în cel mai inoportun moment.

Aici este bine să menționezi slăbiciunea ta, apoi să explici că deja încerci să o depășești în munca ta. O problemă conștientă poate fi depășită, dar păcatele ascunse nu sunt iertate.

Sursă: obiavi-za-rabota.com