Cum să pregătești o seară italiană chiar la tine acasă?

Dacă ești un fan al Italiei, atunci cu siguranță gastronomia acesteia îți este la suflet și îți vei dori să te bucuri de ea cu fiecare ocazie pe care o ai la dispoziție. Astfel, chiar dacă nu te afli în peninsulă, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de o cină în stil italian chiar la tine acasă.

Iată ce trebuie să cunoști pentru a pregăti o seară italiană fără prea mult efort: 

1.     Setează meniul pe care îl dorești 

După cum a fost menționat, gastronomia italiană este cât se poate de variată, astfel încât oricine poate găsi un preparat pe care să-l îndrăgească. Atunci când planifici meniul pentru cina specială poți să alegi din mâncărurile clasice, precum pizza, paste sau risotto sau poți să te orientezi către preparatele mai sofisticate, tocmai pentru a adăuga un plus de diversificare. Cel mai important este să te orientezi după preferințele tale sau ale invitaților tăi. 

2.     Cumpărături de la magazinele specializate 

Dacă îți dorești cu adevărat să obții gustul autentic italian, atunci e necesar ca și ingredientele pe care le folosești să fie specifice. De aceea, te poți orienta către magazinele de specialitate, care își importă produsele chiar din Italia sau, dacă nu ai acces la acestea, poți alege să le comanzi din magazinele online. Nu uita că e de preferat să există produse cât mai proaspete și de înaltă calitate. 

3.     Asezonează mâncarea

Italienii sunt bine cunoscuții pentru faptul că nu există nicio masă la ei fără ca mâncarea să fie asezonată cu o băutură, precum vinul sau prosecco. Astfel, în funcție de ce alegi să gătești, poți pune o sticlă de vin alb de la auchan.ro sau roșu alături, astfel încât să completezi seara și atmosfera. Asigură-te că, pe lângă băuturile menționate, există și opțiuni speciale pentru invitații care nu își doresc să consume alcool. 

4.     Atmosfera italiană

Creează o atmosferă autentică și plină de farmec italian în casa ta. Folosește decorațiuni specifice, cum ar fi stegulețe tricolore (verde, alb și roșu) sau accesorii care evocă Italia, cum ar fi sticle de ulei de măsline, sticle de vin sau frunze de dafin. Pune muzică italiană în fundal și aprinde câteva lumânări pentru a crea o atmosferă intimă și relaxantă. Nu uita să te bucuri de oaspeții tăi și să creezi o ambianță plăcută și primitoare.

Așadar, pregătirea unei seri italiene autentice chiar la tine acasă poate fi o experiență minunată și memorabilă. Planifică un meniu gustos, alege ingrediente de calitate, bucură-te de preparatele făcute în casă, creează o atmosferă italiană și completează experiența cu vinuri italiene excelente. O seară italiană este despre a savura mâncarea bună, a petrece timp de calitate cu cei dragi și a te bucura de cultura și tradițiile culinare ale Italiei. Bucură-te de această experiență autentică și bucură-te de o seară delicioasă și plină de farmec italian.

Sursa foto: pexels.com