Cum să îți organizezi bagajul de vacanță și ce lucruri să iei cu tine

Îți pregătești vacanțele în detaliu sau preferi să lași totul pe ultima sută de metri? Ca să reduci nivelul de stres pe care îl implică pregătirea bagajului de vacanță și a tuturor celorlalte detalii importante pentru o călătorie de neuitat, am pregătit pentru tine o listă de care să ții cont astfel încât să ai o vacanță de vis.

            Cu cel puțin două săptămâni de data la care va avea loc plecarea spre destinația ta de vacanță, trece în revistă lucrurile pe care intenționezi să le iei cu tine. Pentru a alunga plictiseala pe care o poți resimți după prea mult timp pe drum, asigură-te că ai achiziționat de pe site-ul unui anticariat online cărțile preferate, cu ajutorul cărora te vei relaxa.

  1. Lecturi recomandate pentru vacanță

Indiferent de destinația aleasă pentru a-ți petrece vacanța mult visată, vei găsi, inevitabil, momente în care să te relaxezi total alături de o carte și o băutură pe placul tău. Printre cele mai recomandate lecturi de vacanță se numără cărțile polițiste, acestea fiind pline de mister și aventură. Autori precum Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, James Patterson sau Harlan Coben sunt printre cei mai apreciați autori de romane polițiste, pe care îți recomandăm să îi citești mcar o dată-n viață, mai ales atunci când ești în drum spre destinația de vacanță.

  • Alegerea încălțărilor pentru vacanță

În cazul în care nu vei participa la evenimente unde este necesar să ai o ținută elegantă, este de preferat să eviți încălțările cu toc și să alegi unele confortabile. Dacă știi că vei vrea să mergi pe jos, ai nevoie să porți încălțările potrivite. Atunci când îți pregătești bagajul pentru vacanță, este recomandat ca încălțările să fie primele adăugate în geanta de voiaj, în lateral. Acestea trebuie să fie introduse într-un material protector, cel mai potrivit fiind sacul textil.

  • Ce trebuie să se afle în bagajul tău de vacanță?
  • Suficiente haine pentru toate zilele de vacanță

Atunci  când îți plănuiești vacanța în timpul verii, nu uita să iei cu tine și o bluză mai groasă, mai ales dacă știi că-ți vei petrece serile afară. La anumite ore, temperaturile scad și este bine să fii pregătit pentru orice situație. De asemenea, dacă dorești să faci plajă ori să înoți, nu uita de costumul de baie. Alege doar câteva ținute pe care să le poți asorta și nu exagera cu numărul acestora pentru a nu-ți încărca bagajul cu ceva ce nu vei purta.

  • Dispozitive electronice

Unul dintre lucrurile cel mai des uitate înainte de plecarea în vacanță este încărcătorul de la telefon, așadar, verifică dacă l-ai pus în bagaj înainte de a pleca spre destinația aleasă. Dacă ești o persoană pasionată de fotografiile de vacanță, probabil îți dorești să iei cu tine și aparatul de fotografiat. Ai grijă ca acesta să fie în geanta lui de protecție și să îți iei toate măsurile pentru a-l păstra în siguranță pe parcursul călătoriei. În cazul în care telefonul mobil dispune de o cameră performantă, acesta poate fi un înlocuitor perfect pentru aparatul foto, care poate fi mai greu și care ocupă mai mult loc în bagaj.

  • Trusa de medicamente și prim ajutor

Situații neplăcute pot apărea tot timpul, așa că asigură-te că ai câteva pastile pentru stomac sau alte dureri ușoare, dar și plasturi pentru răni superficiale. Nu uita dezinfectantul și o mini trusă de prim ajutor în care să pui cele enumerate mai sus și, desigur, alte lucruri pe care le consideri necesare în funcție de numărul persoanelor cu care vei pleca în vacanță.

  • Organizarea bagajului

Împăturirea hainelor și potrivirea tuturor obiectelor pe care dorești să le iei cu tine a devenit în zilele noastre o artă. Regula cea mai importantă este să începi împachetarea cu lucrurile de mari dimensiuni: încălțăminte, bluze cu mânecă lungă, pantaloni, tricouri. Documentele și alte obiecte importante este bine să le ții în bagajul de mână, cât mai aproape de tine.

            Vacanța perfectă există atunci când îți iei toate măsurile și verifici cu atenție cazarea, mijloacele de transport, starea vremii, îți faci o listă cu lucrurile de împachetat și te asiguri că ai toate actele în regulă. În rest, vacanța înseamnă relaxare și distracție, ceea ce îți dorim oricând vei pleca spre destinații de vis.