placeholder

Cum să începeți să investiți în acțiuni

Investiția este o modalitate de a pune deoparte banii în timp ce sunteți ocupat cu viața de zi cu zi, astfel încât să puteți profita pe deplin de recompensele muncii dvs. în viitor. Investiția este un mijloc de a te bucura mai târziu de banii pe care i-ai câștigat. Legendarul investitor Warren Buffett definește investiția ca „procesul de distribuire a banilor acum pentru a primi mai mulți bani în viitor”.

Scopul investiției este de a pune banii în funcțiune într-unul sau mai multe tipuri de vehicule de investiții, în speranța de a vă înmulți banii în timp.

Să presupunem că ai economisit 1.000 euro și că ești gata să intri în lumea investițiilor. Sau poate reușești să economisești doar 10 euro pe săptămână și ai vrea să investești. Este indicat să urmezi un curs investitii bursa și vei învăța cum să îți maximizezi rentabilitatea, minimizând costurile. Până atunci, iată câteva lucruri care te pot ajuta:

  • Investiția este definită ca acțiunea de a angaja bani sau capital într-un efort, așteptând să obții un venit sau profit suplimentar.
  • Spre deosebire de consum, investițiile alocă bani pentru viitor, în speranța că se vor înmulți în timp.
  • Cu toate acestea, investiția vine la pachet și cu riscul de pierderi.
  • Investiția pe piața de valori este cea mai comună modalitate prin care începătorii pot dobândi experiență în investiții.

Ce fel de investitor ești?

Înainte de a vă angaja banii în investiții, trebuie să răspundeți la întrebarea: „Ce fel de investitor sunt?” Când deschideți un cont de brokeraj, un broker online vă va întreba despre obiectivele dvs. de investiții și ce nivel de risc sunteți dispus să vă asumați.

Unii investitori doresc să aibă o atitudine activă în investirea banilor lor, iar alții preferă să investească și „să uite” de bani. Brokeri online mai „tradiționali”vă permit să investiți în acțiuni, obligațiuni, fonduri tranzacționate la bursă (ETF), fonduri indexate și fonduri mutuale.

Brokeri online

Brokerii pot fi de două categorii: brokeri full-service sau brokeri de discount. Brokerii full-service, după cum sugerează și numele, oferă întreaga gamă de servicii tradiționale de brokeraj, inclusiv sfaturi financiare pentru pensionare, asistență medicală și tot ceea ce ține de bani. De obicei, aceștia se ocupă doar de clienți cu valoare netă mai mare și pot percepe taxe substanțiale, inclusiv un procent din tranzacțiile dvs., un procent din activele pe care le gestionează și, uneori, o taxă anuală. Este obișnuit să vedeți dimensiuni minime de cont de 25.000 euro sau mai mult la brokerajele full-service. Cu toate acestea, brokerii tradiționali își justifică onorariile ridicate oferind sfaturi detaliate nevoilor dumneavoastră.

Brokerii de discount erau cândva o excepție, dar acum nu mai sunt. Aceștia vă oferă instrumente pentru a selecta și plasa propriile tranzacții, iar mulți dintre ei oferă și un serviciu de consiliere. Pe măsură ce spațiul serviciilor financiare a progresat în secolul 21, brokerii online au adăugat mai multe caracteristici, inclusiv materiale educaționale pe site-urile lor și aplicațiile mobile.

Un broker de discount percepe comisioane mai mici pentru tranzacțiile financiare efectuate. Clienții săi sunt traderi și investitori activi, precum și cei care preferă tranzacțiile intraday (se refera la procesul de vânzare-cumpărare de valori mobiliare pe parcusul unei singure zi bursiere).

Recent, brokerii de discount au redus decalajul dintre aceștia și brokerii de servicii complete în ceea ce privește produsele și serviciile financiare care oferă cercetare independentă, acces la fonduri mutuale și produse bancare de bază.