placeholder

Cum poti alege cea mai buna masina de facut gheata?

Ce poate fi mai revigorant vara decat o bautura cu cuburi de gheata? Cu o masina de facut gheata fiecare familie va avea cuburile gata facute atunci cand bauturile trebuie racite rapid. Pungile cu gheata pot fi o solutie acceptabila insa nu sunt la fel de bune si pentru bauturi.

O masina care face cuburi de gheata este extrem de utila si modul in care functioneaza este interesant.

Modul de racire de pe masina de facut gheata

O masina de facut gheata utilizeaza doua moduri pentru racire, cel cu apa si cel cu aer. Sistemele care se bazeaza pe aer sunt ceva mai ieftine si de multe ori sunt zgomotoase. Acestea vor incalzi si camera in care sunt puse si cu siguranta nu iti doresti asta. Daca alegi un aparat pentru racit cu aer, acesta va avea o unitate de racire care este amplasata undeva pe exteriorul cladirii, si vei rezolva cu siguranta problema incalzirii din interior. Masinile care sunt racite cu apa sunt mult mai silentioase si ofera avantajul de a nu emana caldura. Ele au un pret mai mare si implica consumul de apa insa pe termen lung sunt cele mai bune variante.

Filtrele din masina de gheata

Tinand cont de faptul ca gheata este un produs alimentar, este important sa produca gheata din apa cat mai pura. O masina pentru gheata care are si un filtru nu este doar o cheltuiala suplimentara pentru curatarea sau inlocuirea lor ci are si o durata mai mare de functionare, pentru ca filtrele au rolul de a proteja masina contra depunerilor de saruri. In plus, cu ajutorul celor mai bune filtre se obtine si o satisfactie mai buna a clientului pentru ca acesta se va bucura de cele mai bune bauturi.

Spatiul pentru depozitarea ghetii

Acest spatiu este foarte important. Exista si modele de masini pentru gheata care au capacitate mica, dar si modele cu spatiu destul de mare. Pentru localurile de dimensiuni mici se pot alege masini de gheata mai mici, insa pentru restaurantele mari sunt recomandate cele cu spatiu mare de depozitare.

Energia necesara pentru a mentine cuburile este mai mica decat energia consumata de masina pentru a le produce, deci un spatiu de depozitare de dimensiuni cat mai avantajoase se va dovedi extrem de util.

Atunci cand alegi o masina care sa aiba o cuva de stocare mai mare in restaurantele si spatiile mici, unde nu se foloseste multa gheata, se poate intampla ca gheata existenta sa se contamineze sau sa dezvolte mucegai si sa fie aruncata.

Un recipient prea mic insa poate determina lipsa cuburilor de gheata in cele mai importante momente, caz in care angajatii vor forta aparatul pentru a produce cuburi mai repede.