Cum poate ambalarea influența decizia de cumpărare a unui client?

             Dacă deții un magazin online, sigur ești conștient de faptul că materialele de ambalare, dar și modalitatea în care livrezi clientului produsele pe care le-a comandat, sunt pași care te poartă pe drumul succesului sau eșecului business-ului tău.

            Dacă nu crezi acest lucru, gândește-te la momentele în care primești chiar tu produsele pe care le comanzi dintr-un magazin online. Cum ajung la tine? Sunt livrate în stare perfectă? Ambalajul are un design atrăgător? Ce părere ai despre acest aspect? Probabil că feedback-ul pe care îl oferi magazinului respectiv este unul pozitiv.

              Sau produsele au ajuns deteriorate? Fără niciun gram de personalizare sau mulțumire că ai comandat dintr-un anumit loc? Da. Poate că au ajuns intacte, dar fără mesaj de mulțumire din partea echipei magazinului online. Nici nu aveai nevoie. Dar, dacă totuși echipa magazinului ți-ar fi transmis și un mesaj de mulțumire? Probabil că ai fi fost plăcut surprins, iar asta ar fi cântărit în feedback-ul pe care l-ai fi oferit magazinului.

       Modalitatea de ambalare a produselor livrate clienților tăi dacă deții un magazin online este foarte importantă. La fel și calitatea materialelor de ambalare.

              Materialele de ambalare sunt esențiale dacă vrei să protejezi produsele în timpul transportului, dar și pentru menținerea calității acestora pe termen lung. Varietatea materialelor de ambalare disponibile este destul de mare, fiecare cu utilizarea sa. Ceea ce înseamnă că fiecare tip este creat pentru o anumită categorie de produse.

         Dar nu doar acest aspect este important, ci și modalitatea în care livrezi produsele. Citește și următoarele rânduri pentru a știi la ce ne referim.

               Care sunt tipurile de materiale de ambalare și cum le utilizezi?

      Unul dintre cele mai obișnuite tipuri de materiale de ambalare este hârtia specială, ce poate fi utilizată pentru protejarea produselor împotriva zgârieturilor sau șocurilor în timpul transportului.

         Poți personaliza hârtia cu logo-ul brandului tău pentru a rămâne mai ușor în memoria clientului, care poate reveni în magazinul tău online dacă experiența a fost una plăcută. Personalizarea hârtiei de ambalare oferă coletului un aspect profesional, ceea ce indică seriozitate și implicare în a le oferi clienților tăi o experiență interesantă cu brandul tău.

         Un alt material popular de ambalare este plasticul, care poate fi utilizat pentru a proteja produsele împotriva umidității și prafului. Folosirea plasticului poate ajuta și la menținerea produselor proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, plasticul poate fi folosit pentru a crea ambalaje personalizate pentru produse, oferind oportunități de branding suplimentare.

        Cartonul este, de asemenea, un material de ambalare foarte versatil. Acesta poate fi tăiat și pliat într-o varietate de forme și mărimi, astfel încât să se potrivească produselor, indiferent de forma sau dimensiunea acestora. Poate fi personalizat cu logo-ul companiei și poate fi utilizat pentru a oferi un aspect profesional produselor.

       Materialele de ambalare din spumă, cum ar fi polistirenul expandat, sunt și ele foarte utile pentru protejarea produselor împotriva șocurilor și zgârieturilor în timpul transportului. Acest tip de material poate fi tăiat în forme și mărimi personalizate și poate fi utilizat pentru a menține produsele în poziție fixă în interiorul ambalajului.

       Nu uita să iei în considerare și aspectele eco-friendly ale materialelor de ambalare pe care le utilizezi. Din ce în ce mai multe companii aleg să utilizeze materiale de ambalare reciclabile sau biodegradabile pentru ca impactul asupra mediului să fie unul cât mai redus, iar asta nu poate decât să ne bucure.

        De exemplu, hârtia poate fi ușor reciclată, în timp ce unele tipuri de plastic și spumă pot fi biodegradabile.

       În cele din urmă, este important să iei în calcul costurile asociate cu diferitele tipuri de materiale de ambalare. Unele materiale pot fi mai scumpe decât altele, astfel încât să trebuiască să găsești un echilibru între protecția oferită produselor și costul total al ambalajelor.

               Cum folosești concret diferitele materiale de ambalare?

          Asigură produsele pe timpul transportului cu banda de legat pentru ca acestea să fie protejate de condițiile meteorologice și să ajungă în siguranță la clienții tăi.

                 Folosește plicuri cu bule antișoc pentru a proteja obiectele mici și diferite tipuri de folie pentru ambalare pentru ca produsele, indiferent de mărimea acestora să ajungă intacte. Poți ambala produsele fragile individual într-o astfel de folie.

            Utilizează benzi adezive de calitate pentru ambalajul exterior, în special când trimiți obiecte valoroase și fragile.

               Folosește materiale de umplere și fixare pentru golurile din cutii, pentru ca produsele să nu se miște pe durata transportului.

         Cum ambalezi sau împachetezi produsele pentru a oferi clienților tăi o experiență plăcută?

              Personalizează pe cât posibil ambalajul folosit la împachetarea produselor. Sigur știi prenumele clientului tău, deoarece a comandat produsul și a completat datele sale pentru livrare, astfel că te poți folosi de acest aspect pentru a-i mulțumi cu ajutorul unui mesaj scurt și clar. Este o modalitate de a-l fideliza și de a fi recomandat prietenilor, colegilor, familiei.

        În funcție de produs, personalizează cutia. Găsește o cutie în forma produsului pe care îl livrezi. Poate fi dificil, dar nu imposibil.

           În concluzie, există o gamă largă de materiale de ambalare disponibile pentru a se potrivi nevoilor tale de ambalare. Este important să alegi materialul potrivit pentru a proteja și prezenta produsele într-un mod profesional.

                 La fel și modalitatea de ambalare și livrare, care trebuie să aibă un design atrăgător.