implant dentar

Cum au ajuns intervențiile cu implant dentar printre cele mai cerute din România, în momentul de față?

Dacă sunt întrebați, la început de an ori atunci când își aniversează ziua de naștere, ce anume își doresc, românii răspund de multe ori folosind o vorbă din bătrâni: „sănătate, că-i mai bună decât toate!“.

Într-adevăr, o bună stare de sănătate îți permite să muncești și să obții câștigurile dorite, să te bucuri de călătorii sau de orice alte activități care îți fac plăcere, alături de cei dragi. Investiția în starea de bine a propriului organism este esențială pentru o viață de calitate.

Atunci când vine vorba despre cavitatea bucală, pacienții știu deja care este cea mai bună soluție în cazul problemelor provocate de dinții lipsă. Un implant dentar îi scapă de neplăceri pe termen lung, arătând și comportându-se, în toate privințele, la fel ca dinții naturali.

Iată de ce intervențiile de acest fel sunt cele mai cerute, în toate cabinetele stomatologice din țară!

Ce presupune inserarea unui implant dentar?

Această soluție, unanim recomandată de medicii dentiști, presupune înlocuirea rădăcinii unui dinte pierdut cu un șurub realizat din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Apoi, pe acesta este montată o proteză dentară fixă.

Soluția poate fi utilizată cu succes pentru toți pacienții adulți, de la cei în vârstă de numai 18 sau 20 de ani până la cei care se apropie de vârsta centenarului. Singurii care nu pot beneficia de un astfel de tratament sunt copiii și adolescenți, în cazul cărora procesul de formare și creștere a oaselor nu este încheiat în totalitate.

Problemele de sănătate de care te scapă un implant dentar

Dacă nu acționezi la timp după pierderea unui dinte, existența unui spațiu gol în cavitatea bucală generează numeroase riscuri, care se accentuează pe măsură ce trec zilele și lunile.

Țesutul osos, de exemplu, încetează să mai fie stimulat normal, ca urmare a faptului că presiunea din timpul mestecării alimentelor este redistribuită spre ceilalți dinți. Asta duce la atrofierea celulelor osoase, ceea ce generează mari probleme când, în cele din urmă, pacientul se prezintă la medic.

Un alt risc este reprezentat de retracția gingivală. Se ajunge la dezvelirea unei părți a dinților învecinați, care par să aibă o formă mai alungită, nefirească. Riscurile de apariție a cariilor și a bolii parodontale cresc exponențial, din această cauză.

implant dentar

Zâmbet sănătos și posibilitatea de a mânca orice dorești!

Pe lângă eliminarea acestor riscuri pentru organism, un implant dentar are și importante merite de natură estetică. Lucrarea fixă pe care o susține arată la fel ca dinții învecinați, astfel încât nimeni nu este capabil să își dea seama că nu este vorba despre cei naturali. Prin urmare, pacienții pot să zâmbească și să vorbească din nou cu deplină încredere în sine, fără să se teamă că vor produce o impresie neplăcută.

Un alt beneficiu important constă recăpătarea posibilității de a se bucura de toate mâncărurile preferate, indiferent de consistența acestora. Nu mai există prea crocant, prea moale, prea rece sau prea fierbinte, ci orice preparat poate fi savurat, la fel ca înainte de apariția problemelor dentare.

Datorită tuturor acestor beneficii, intervențiile cu implant dentar au ajuns printre cele mai cerute din România și sunt în continuare recomandate de toți medicii de specialitate.