Cum amenajezi un spațiu office în 2022

Pe fondul pandemiei, lumea amenajărilor interioare de birouri se mișcă mai repede ca niciodată. Tendințele care se impuneau lent în urmă cu câțiva ani se accelerează acum, ceea ce duce la schimbări generale ale stilurilor de muncă și, odată cu acestea, ale schemelor de design interior a spațiilor office.

În principiu, putem să ne așteptăm că în 2022, eficientă, funcționalitatea și confortul să fie personajele principale din schemele de design pentru spațiile office. 

Design biophilic 

Am vorbit mult despre importanța designului biofilic în diverse proiecte de amenajari interioare, iar acest lucru se datorează popularității ascendente acestui trend, care nu pare să se oprească aici, nici când vine vorba de amenajarea biroului. 

În esență, designul biofilic se concentrează pe încorporarea de elemente ale naturii în designul spațiului. În 2022 este momentul să ne îndepărtăm de birouri întunecoase și de lumina artificială. Caută să incorporezi tonurile pământului prin materiale organice, cum ar fi lemnul, apa și plantele, în spațiul de birou. Chiar dacă spațiul nu este suficient iluminat natural, există multe plante cu întreținere redusă care se dezvoltă chiar și în zonele cu lumină slabă, cum ar fi cactușii și plantele suculente.

S-a demonstrat că designul biofilic reduce stresul, îmbunătățește concentrarea, stimulează creativitatea și îmbunătățește starea generală de bine. Având în vedere impactul pe care pandemia l-a avut asupra angajatorilor și angajaților deopotrivă, implementarea elementelor de natură va fi mai importantă că niciodată.  

Sustenabilitate

Când vine vorba de o amenajare birou firma, sustenabilitatea continuă să fie prioritară. În afară de materialele sustenabile, un birou ecologic ar trebui să se concentreze pe eficiența energetică. Iluminatul cu LED-uri și accesul sporit la lumina naturală nu numai că sunt eficiente din punct de vedere energetic, dar cresc și productivitatea angajaților.

Spațiu de lucru flexibil

Angajații își doresc opțiuni în ceea ce privește spațiul lor de lucru – nu vor să se simtă că și cum ar fi închiși într-o singură cameră toată ziua. Implementează birouri sau posturi de lucru neasignate, stații de cafea sau ceai, zone de socializare cu canapele, și săli de conferințe sau alte spații mai liniștite de unde angajații să poată să lucreze în liniște.

Scopul unui spațiu de lucru îl reprezintă ideea de a avea opțiuni. Un angajat poate avea performanțe mai bune la un singur birou dedicat, în timp ce un altul poate performa într-un cadru de tip cafenea. Spațiile de lucru flexibile motivează angajații astfel încât aceștia să fie mai dedicați, mai eficienți și mai productivi.

Spațiu ușor de transformat 

Telemunca devine un standard în toată țară, așa că biroul trebuie să se adapteze la un program de muncă hybrid, astfel încât angajații care muncesc de acasă în general să poată veni și pleca cu ușurință. Birourile adaptabile, în care angajații nu au un birou dedicat, sunt o opțiune excelentă pentru metodele de muncă hibride.

Există o mulțime de beneficii care vin odată cu spațiile de birouri adaptabile, dar există un câștigător clar: costul. Birourile adaptabile sunt o opțiune eficientă din punct de vedere al costurilor, deoarece ocupă mai puțin spațiu, dar permit, de asemenea, că mai mulți angajați să fie la birou. Astfel, dacă fiecare angajat decide să vină la birou în aceeași zi, nu vor există probleme!