Cum alegi un camin de batrani in 2020?

Cum sa alegi un camin de batrani?

Numărul seniorilor este în plină creștere, la fel și nevoile acestora. Pentru că suntem foarte ocupați cu locurile de muncă, cu nevoile celor mici și cu problemele personale, ajungem de prea puține ori la bunicii sau părinții noștri. Cu cât vârsta acestora este mai înaintată, cu atât apar mai multe nevoi. În lipsa unei persoane care să-i ajute în permanență, seniorii dragi nouă sunt în real pericol, din acest motiv trebuie să facem o alegere care le face bătrânețea mai ușoară – cazarea într-un cămin de bătrâni privat!

Bunicii sau părinții tăi nu-și doresc să trăiască singuri. Aceștia au nevoie de atenție, de ajutor și de activități prin care să se simtă implicați în comunitatea din care fac parte. Uitați de familie și suferind de boli, seniorii vor fi tot mai supărați și vor simți că au realizat toată viața o listă lungă de lucruri, dar fără rezultate.

Viața seniorilor poate fi schimbată complet într-un cămin de bătrâni privat precum Altra Casa Felice. Aici se vor bucura de activități numeroase prin care să socializeze, să se implice, să se distreze și informeze, dar vor avea parte și de sprijinul unui personal pregătit să intervină în orice moment. 

Condițiile de aici sunt mult mai bune decât în unele case bătrânești în care își petrec bătrânețea anumite persoane uitate de familie. Dacă în urmă cu mai mulți ani căminul de bătrâni era asociat cu abandonul unei persoane vârstnice, acum această alegere este potrivită pentru fiecare bătrân care își dorește o etapă de viață plină de activități și momente frumoase. Camere sunt suficient de spațioase, mâncarea este pregătită pentru a servi nevoile beneficiarilor, iar întreg personalul este prietenos și gata să intervină în orice situație.

Avantajele oferite de căminul de bătrâni Altra Casa Felice

Sunt o mulțime de avantaje de care se va bucura un senior cazat în căminul de bătrâni Altra Casa Felice, avantaje care-i vor schimba viața și care-l vor ajuta pe acesta să se simtă din nou util în comunitatea din care face parte. Toate aceste aspecte pozitive trebuie să fie prezentate unui senior înainte de a face tranziția de acasă la căminul de bătrâni pentru a se acomoda mai repede.

  • Altra Casa Felice organizează activități pentru a acoperi nevoile sociale ale seniorilor

Fiecare persoană are nevoie de interacțiune, de prieteni, de activități prin care să socializăm și să ne apropiem de noi persoane. La bătrânețe, mai ales atunci când familia te uită, aceste nevoi devin tot mai evidente, dar și mai greu de îndeplinit. 

La Altra Casa Felice sunt organizate mai multe activități prin care beneficiarii să se joace, să-și împărtășească poveștile impresionante de viață și prin care se acoperă nevoile sociale. Faptul că persoana vârstnică face parte dintr-un grup o va ajuta pe aceasta să scape de stres și de gânduri negative. Personalul căminului de bătrâni privat este pregătit pentru orice situație, dar și foarte pasionat de tot ce se petrece într-o zi obișnuită. Activitățile sunt așteptate de toată lumea, la fel și jocurile interactive și pregătirea meselor.

  • Într-un cămin de bătrâni seniorii se simt din nou utili

Bătrânețea este perioada din viață în care persoane își aduc aminte de cele mai importante momente din viață, în care apar regretele provocate de anumite lucruri care nu au fost realizate, dar și în care ne simțim dați la o parte de societate. Pentru că starea de sănătate nu le mai permite să muncească sau să se deplaseze în locurile în care pot socializa cu alte persoane, bătrânii pot intra în depresie din cauza singurătății.

La Altra Casa Felice fiecare angajat cunoaște aceste lucruri și își exercită meseria astfel încât beneficiarii să se simtă apreciați și utili comunității. Activitățile organizate au rolul de a forma echipe de lucru, de a trece peste momentele psihice grele, de a aduce în față doar realizările frumoase și poveștile impresionante din viețile seniorilor cazați.

  • Îngrijire medicală permanentă pentru seniorii cu probleme de sănătate

Dacă bunicii sau părinții voștri suferă de anumite afecțiuni medicale care necesită asistența unui personal medical bine pregătit, cazarea într-un cămin de bătrâni precum Altra Casa Felice reprezintă cea mai bună decizie. Aici seniorul va avea parte de servicii profesionale, va fi supravegheat și i se va oferi doar alimente potrivite stilului de viață pe care-l duce. În cazul complicațiilor medicale, personalul Altra Casa Felice poate interveni la orice oră din zi și din noapte.

Spre deosebire de seniorii care locuiesc singuri și nu-și permit să meargă periodic la un medic specialist, într-un cămin de bătrâni privat cei cazați au parte de cele mai bune condiții, activități și asistență fără a investi o avere.

Alege căminul de bătrâni în funcțiile de nevoile seniorului

Decizia de a-l muta pe cei bătrân într-un centru specializat este una înțeleaptă, dar greu de implementat și de dus la capăt. Seniorul trebuie să fie implicat constant în acest proces pentru a favoriza acomodarea rapidă, dar și pentru a nu se simți abandonat. Acesta trebuie să înțeleagă că pasul îi va aduce o mulțime de avantaje.

Vizitează mai multe cămine de bătrâni – Nu te lăsa impresionat de primul cămin de bătrâni pe care-l vizitezi. Încearcă să vizitezi cât mai multe astfel de instituții și să faci diferența între ele. În toate aceste vizite trebuie să fii însoțit de bunicul sau părintele tău care urmează să fie mutat.

Acordă-i suficient timp pentru a-și lua rămas bun de la locuința proprie – Procesul de tranziție nu trebuie să fie grăbit. Este greu pentru oricine să părăsești un loc în care ai trăit pentru câțiva zeci de ani. Oferă-i timpul necesar seniorului și încurajează-l să-și ia câteva lucruri care-i vor aduce aminte de acasă.

Căminul de bătrâni nu trebuie să fie privit negativ – Altra Casa Felice reprezintă mai mult decât un cămin de bătrâni, reprezintă locul în care seniorii își trăiesc bătrânețea în cel mai frumos mod și locul în care pot fi ascultate cele mai impresionante povești de viață.

Vrei să-i oferi părintelui sau bunicului tău o bătrânețe mai ușoară și lipsită de depresie? Alege serviciile căminului de bătrâni Altra Casa Felice!