placeholder

Compresoare aer si alte unelte speciale pe care ar trebui sa le ai in garajul tau

Esti pasionat de masini si de cele mai multe ori, prietenii tai apeleaza mai degraba la tine decat la un service autorizat. Daca da, e posibil sa-ti trebuiasca mai mult decat un set de baza de unelte – de altfel, in orice garaj poti gasi o cheie, o pompa si alte lucruri similare. Mai apoi, din fericire pentru toti pasionatii de automobile, echiparea corespunzatoare a garajului este extrem de usoara. Nu iti trebuie multe unelte, dar iti trebuie unelte speciale – iar aventura incepe din momentul in care incepi cautarea de compresoare aer.

Iata ce nu ar trebui sa lipseasca din garajul oricarui pasionat de masini sau mecanic aspirant!

Cheia cu impact este esentiala

Daca lucrezi des asupra vehiculelor de orice tip, atunci cu siguranta ai avea nevoie de o astfel de cheie, chiar de mai multe ori pe zi. Acest tip de unelte sunt alimentate, de obicei, de baterii foarte puternice. Acest lucru garanteaza portabilitatea uneltei, dar si putere suficienta atunci cand vine vorba de rezolvarea unei sarcini.

La finalul zilei, nu vei fi nevoit sa spui ca un surub prea ruginit te-a invins!

Te poti ocupa de masini fara compresoare aer?

Ideal ar fi ca deja sa fi spus adio pompei de mana sau de picior si sa folosesti, in momentul de fata, cel putin o pompa hidraulica. Totusi, indiferent de situatie, daca vrei sa treci la nivelul urmator, trebuie sa incepi cautarea unui compresor de calitate.

Tine minte ca acestea nu te ajuta numai la umflat rotile si la echilibrarea presiunii aerului din cauciucuri. Datorita modului in care o astfel de unealta este fabricata, aceasta poate fi folosita si la curatenie ori la indepartarea straturilor de murdarie incapatanate.

Pe scurt, presiunea ridicata a aerului eliberata cu putere de catre un compresor are foarte multe intrebuintari.

Clichetul pneumatic – partenerul ideal al cheii cu impact

Vrei un alt motiv pentru care sa cauti compresoare aer? Clichetul pneumatic este unul! Daca o cheie cu impact te ajuta sa invingi orice tip de surub, oricat de strans ar fi, un clichet iti garanteaza faptul ca orice surub instalezi va fi instalat strans si in siguranta.

Evident, o astfel de unealta este alimentata de catre un compresor. De altfel, se recomanda atentia sporita in timpul insurubarii cu un clichet pneumatic – daca surubul/piulita nu este pozitionat/a corespunzator, un clichet nu va da inapoi, precum o surubelnita manuala.

Care este caracteristica principala a multor unelte speciale?

O cheie cu impact, atunci cand nu este alimentata de o baterie, poate fi un model alimentat de un compresor. Astfel, o gama variata de compresoare aer, precum cea din magazinul online TopStrong, poate fi atat inceputul, cat si piesa de rezistenta a viitoarelor tale unelte – cum anume?

Ei bine, dupa cum a fost mentionat, aerul comprimat poate fi folosit la multe lucruri – inclusiv in alimentarea unei selectii foarte variate de unelte. Vrei, de exemplu, sa imbunatatesti conditia stratului de vopsea al masinii in propriul tau garaj? Un simplu atasament adus unui compresor te poate ajuta sa-l transformi intr-un pistol de vopsit aerograf, printre altele.