frigider profesional

Cine asigură mentenanța unui frigider profesional, pentru buna sa funcționare îndelungată?

Păstrarea alimentelor și a băuturilor în cele mai bune condiții este esențială în domeniul HoReCa. Altfel, gustul unor preparate poate să aibă de suferit și să dezamăgească numeroși clienți, în timp ce unele produse se pot pur și simplu altera înainte de expirarea termenului de garanție, ceea ce duce la pierderi financiare semnificative.

Pentru a nu vă confrunta vreodată cu astfel de probleme, este esențial să alegeți un model avansat de dulap frigorific sau frigider profesional. Iată care sunt principalele caracteristici de care este recomandat să țineți cont, în momentul cumpărării! 

Factori esențiali în alegerea unui frigider profesional

În primul rând, trebuie să știți pentru depozitarea căror alimente aveți nevoie de un astfel de echipament, deoarece ele sunt de două feluri, în funcție de temperaturile pe care le generează: de refrigerare sau de congelare.

Dacă îl veți folosi pentru lapte și produse lactate, conserve de carne, supe sau produse de patiserie, atunci aveți nevoie de un aparat care să genereze temperaturi de refrigerare, cuprinse de regulă între 0 și 4 grade Celsius. La aceste valori, sunt mult încetinite procesele chimice provocate de microbi și enzime.

În schimb, dacă vreți să depozitați mai degrabă carne și produse pe bază de carne, pachete de legume și semipreparate, trebuie să știți că acestea au nevoie de temperaturi de congelare, cuprinse de cele mai multe ori între minus 18 și minus 22 de grade Celsius. În astfel de condiții, apa din alimente cristalizează și devine solidă, iar procesele chimice produse de microbi și de enzime sunt stopate în totalitate.

Capacitatea de stocare reprezintă un alt criteriu important, deoarece vreți ca toată marfa să aibă loc într-un frigider profesional, dar pe de altă parte acesta să nu rămână pe jumătate gol. Prin urmare puteți alege între modele cu 1, 2 sau 3 uși, cu capacitatea mai mică de 50 de litri, mai mare de 1 000 de litri ori situată oriunde între aceste două valori extreme.

Alegerea firmei producătoare este la fel de importantă. pentru a vă asigura de calitatea echipamentului pe care îl achiziționați. Ideal este să optați pentru produse realizate de branduri recunoscute pe plan internațional, precum Virtus Group GmbH sau Electrolux Professional.

Cum se realizează mentenanța unui frigider profesional?

Pentru a vă asigura de o funcționare de durată în condiții optime, este esențial ca instalarea să fie realizată în mod corespunzător. Compania Fresco Expert oferă acest serviciu pentru toate produsele pe care le comercializează și care beneficiază de garanție. Obligația cumpărătorului este să pregătească locul instalării, astfel încât să fie posibilă alimentarea și punerea în funcțiune a echipamentelor.

Apoi, trebuie știut că pentru fiecare model de frigider profesional sunt disponibile mai multe tipuri de garanție, după cum urmează:

• Base Care, inclusă în prețul de vânzare, care prevede montaj și garanție pe o perioadă de 12 luni pentru manoperă și piese de schimb,

• Performance Care, contra cost, care conține toate avantajele Base Care, plus training pentru utilizare, service level agreement de 72 de ore și o revizie anuală efectuată în ultimele 2 luni din perioada de garanție;

• Premium Care, de asemenea contra cost, în care sunt incluse beneficiile Performance Care, la care se adaugă extinderea perioadei de garanție la 24 de luni pentru manoperă și piese de schimb și service level agreement pentru 48 de ore.

Cu un frigider profesional bine ales și întreținut, veți păstra alimentele în cele mai bune condiții, clienții vor fi mereu mulțumiți, iar efectele vor fi vizibile asupra profitului înregistrat!