placeholder

Cinci beneficii ale unui jacuzzi care ne pot schimba viaţa

Sănătatea nu poate fi cumpărată, dar i se poate da o mână de ajutor. Dacă vrei să ai un stil de viață mai sănătos, reducând stresul și sporind relaxarea, de ce să nu iei în considerare o cadă cu hidromasaj? Unul dintre beneficiile căzilor cu hidromasaj este hidroterapia.

Utilizarea apei pentru a menține sănătatea este o modalitate naturală de a trata o gamă largă de probleme de sănătate fizică și mentală. Și nu există o modalitate mai bună de a te bucura de hidroterapie decât într-un spa cu masaj cu jet. Combinația de apă caldă și masaj oferă o serie de beneficii pentru sănătate.

Să aruncăm o privire la primele cinci beneficii ale căzilor cu hidromasaj.

1. Reducerea stresului

Stresul poate avea un impact major asupra organismului. De la oboseală și dureri de cap, până la tensiune musculară și probleme digestive, stresul te poate face să te simți obosit. Una dintre cele mai bune modalități de a elimina stresul după o zi lungă și grea este să faci o baie în cada cu hidromasaj. Căldura apei asociată cu masajul cu jet relaxează corpul, ajutând în același timp la ameliorarea simptomelor de stres. Unul dintre beneficiile de top ale căzilor cu hidromasaj este că ne crește, de asemenea, producția de endorfine, inundându-ne corpul cu o stare de bine și un plus de energie.

2. Ameliorarea durerilor musculare

Unul dintre cele mai bune remedii pentru mușchii obosiți și dureroşi este căldura umedă, mai ales atunci când este asociată cu masajul. S-a constatat că utilizarea regulată a căzii cu hidromasaj ameliorează spasmele musculare și rigiditatea, rezultând în general mai puțină durere. Aceasta este cunoscută ca o tehnică terapeutică numită hidroterapie, care valorifică puterile vindecătoare ale căldurii, masajului și flotabilitţii.

3. Atenuarea simptomelor durerii cronice

Indiferent de stare, posibilitatea de a te relaxa în cada cu hidromasaj te va ajuta cu siguranță. Studiile au arătat că persoanele cu artrită, fibromialgie, sciatică și alte tipuri de afecțiuni cronice pot beneficia enorm de o baie zilnică în spa. Căldura apei și masajul cu jet lucrează pentru a reduce tensiunea, stimulând în același timp circulația sângelui către mușchii și articulațiile rănite. Aceasta, la rândul său, scade inflamația.

4. Creşterea gamei de mișcare

Dacă suferi de mobilitate redusă, o cadă cu hidromasaj te poate ajuta. Pe măsură ce căldura apei accelerează fluxul de sânge, mușchii se încălzesc. Acesta este momentul perfect pentru a te întinde. Când mușchii sunt încălziţi, sunt mult mai flexibili. Întinderea regulată în apă încălzită îţi poate îmbunătăți considerabil flexibilitatea și mobilitatea generală.

5. Îmbunătățirea somnului

Dacă vrei să dormi bine opt ore în fiecare noapte, folosirea căzii cu hidromasaj poate fi de ajutor. De fapt, cei care suferă de insomnie și sindromul picioarelor neliniştite raportează adesea un somn mai bun după folosirea căzii cu hidromasaj. O rutină de culcare care include o baie de 20 de minute în cada cu hidromasaj poate contribui în mare măsură la îmbunătățirea calității somnului, spun experții. Asta deoarece căldura îți ridică temperatura și, după ieșirea din cadă, scăderea lentă a temperaturii îi spune corpului tău că este timpul să dormi.

Pentru a te bucura câteva zile de o cadă cu hidromasaj în aer liber, dar şi de aerul de munte şi de o privelişte superbă, reuervă-ţi acum un apartament la Brasov Sweet Retreat.