Ceas inteligent – dispozitiv indispensabil sau doar un gadget?

În zilele noastre, multe responsabilități cad pe umerii oamenilor. Din fericire, într-o mare măsură, noile tehnologii, cum ar fi smartphone-urile și ceasurile inteligente, ne ajută să trăim mai bine. Ceasurile inteligente nu se rezumă doar la afișarea orei, ca majoritatea ceasurilor analogice. Ele sunt, de asemenea, mult mai avansate decât ceasurile digitale dotate cu tehnologie „inteligentă”.

Ceas inteligent – funcționalitate în viața de zi cu zi

Ceasurile inteligente sunt mai mult decât simple ceasuri de mână analogice sau cele mai avansate ceasuri digitale. Astăzi, un ceas inteligent este o lume portabilă, la fel ca un telefon mobil la începutul erei smartphone-urilor. Multitudinea de funcții și posibilități chiar și ale unui ceas inteligent de bază pot concura cu succes cu telefoanele și computerele. Răspunsul la apeluri, citirea mesajelor sau a e-mailurilor (atât de afaceri, cât și private) este doar începutul unei liste lungi de funcții ale acestui mic echipament. Pentru pasionații de sport sau pentru oricine se preocupă de fitness și sănătate, un ceas inteligent este, de asemenea, un asistent excelent. Nu numai că numără pașii și distanța parcursă în timpul joggingului sau a mersului pe bicicletă, dar monitorizează și ritmul cardiac și tensiunea arterială. Și, apropo de distanță, nu putem uita de transmițătorul GPS, care vă ajută să vă orientați și vă dă o idee despre locul în care vă aflați. Există, de asemenea, o serie de aplicații care sunt compatibile cu ceasul inteligent. De exemplu, există un sistem de monitorizare continuă a glicemiei care citește nivelul de zahăr al unui diabetic la fiecare câteva minute. Configurat cu un ceas, sistemul îi permite unui diabetic fluctuațiile glicemiei lor cu mai multă acuratețe. De asemenea, în cazul în care încă nu era suficient, un ceas inteligent este mic și, spre deosebire de un smartphone, nu ocupă spațiu în buzunarul jachetei sau al pantalonilor. Este atât de ușor încât poți chiar să uiți că îl porți la încheietura mâinii.

Mărcile TOP – ce ceas inteligent să alegeți?

Oricine caută un ceas inteligent perfect adaptat la nevoile sale știe că numărul de modele disponibile poate da bătăi de cap. Din acest motiv, am enumerat mai jos câteva ceasuri inteligente pentru bărbați și femei, selectate în funcție de funcționalitate, calitate și versatilitate. 

Noile ceasuri inteligente Suunto pentru cei activi 

Marca Suunto oferă ceasuri durabile, realizate într-o construcție simplă. Pe lângă un design simplu, acestea se disting prin butoanele mari, dar foarte funcționale. Cel puțin acesta este cazul celor două modele prezentate aici: Suunto 7 Titanium și Suunto 9 Baro. Ambele sunt ceasuri inteligente sportive dotate cu funcție de urmărire a somnului, GPS și navigație. De asemenea, vă puteți salva traseele și puteți analiza toate datele asociate. Toate aceste funcții sunt caracteristici esențiale pentru un atlet care se concentrează în mod constant pe îmbunătățirea performanțelor sale sportive. Bateria, care poate dura până la 7 zile, este o altă calitate a acestor două ceasuri. Astfel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la modul în care acestea se vor comporta chiar și în condiții mai dure. 

Garmin – alegerea perfectă pentru profesioniști

Când vine vorba de ceasurile Garmin, nu există loc de greșeli. Indiferent de ceasul pe care alegi să îl cumperi, va fi o decizie bună. Se spune că Enduro și Venu 2 sunt cele mai intrigante modele oferite de marcă. De ce? Pentru că nu arată ca niște ceasuri inteligente tipice. Dimpotrivă, sunt concepute într-un stil elegant și modern. 

Garmin Enduro este descris de producător ca fiind un ceas inteligent pentru trail-running. Prin urmare, el este o alegere excelentă pentru cei cărora le place să fie tot timpul în mișcare. Ceasul inteligent este echipat cu tehnologie GPS care vă permite să vă găsiți drumul pe orice teren și cu un monitor de ritm cardiac care vă va ajuta să alegeți antrenamentul potrivit. De asemenea, poți selecta diferite moduri de baterie în funcție de nevoile tale. Nu mai trebuie să vă faceți griji că bateria se descarcă brusc, mai ales în condiții nefavorabile. Ceasul nu este excelent doar pentru sport! Îl puteți utiliza zilnic și pentru plăți fără contact la cumpărături. 

Venu 2 este un alt ceas inteligent excelent. Datorită designului său elegant, îl puteți purta nu doar pentru sala de sport, ci și pentru ocazii speciale. Faptul că ceasul vine cu o curea din silicon disponibilă în câteva culori îl face și mai atractiv. Dar asta nu este totul. Ceasul dispune de senzor Pulse Ox, 25 de aplicații sportive preîncărcate și un ecran AMOLED mare care îl face vizibil chiar și în lumina puternică a soarelui. Nici citirea mesajelor de pe ceas nu mai este o problemă. În plus, datorită modului de economisire a energiei, puteți utiliza ceasul pentru o perioadă lungă de timp cu o singură încărcare. De aceea, Venu 2 este cu siguranță un jucător de frunte în rândul ceasurilor inteligente. 

Polar – ceas sportiv pentru cei mai pretențioși

De asemenea, vă putem recomanda câteva ceasuri inteligente Polar, de exemplu Polar Vantage M2. Este un ceas sport rezistent și durabil, proiectat într-un stil clasic simplu. Modelul este un dispozitiv excelent pentru o persoană care duce un stil de viață activ. Îl puteți pune la încercare în mai multe moduri (nu doar atunci când alergați sau vă antrenați la sala de sport). Ceasul Polar Vantage M2 este disponibil în nu mai puțin de 4 culori. Este foarte precis pentru măsurarea pulsului.  Cu acest ceas inteligent, îți vei ține sub control presiunea, îți vei personaliza antrenamentele și îți vei atinge obiectivele în mai puțin de un minut. În cele din urmă, ceasul este echipat cu un monitor de somn, astfel încât să vă puteți recupera după un antrenament intens sau o zi lungă. 

Ceasul inteligent – merită cumpărat?

Chiar dacă nu vă considerați o persoană activă, puteți folosi un ceas inteligent. Gândiți-vă la toate funcțiile sale: urmărirea activității, răspunsul la apeluri telefonice, măsurarea pulsului, primirea de notificări privind e-mailurile primite, o perspectivă asupra caloriilor arse și a distanței parcurse în timpul zilei etc. Dacă nu aveți nevoie de niciunul dintre aceste lucruri, probabil că puteți trăi fără un ceas inteligent. Cu toate acestea, dacă credeți că un ceas inteligent vă poate face viața mai ușoară, atunci nu ezitați să vă cumpărați unul! Poți fi sigur că te va ajuta atât la serviciu, cât și în viața privată.