Cea mai bună asigurare privată de sănătate. Care sunt pașii pentru a alege planul de asigurare care ți se potrivește

Asigurarea privată de sănătate a devenit un produs din ce în ce mai accesat de către români, mai ales în condițiile în care sistemul public este supraaglomerat, iar timpul de așteptare chiar și pentru o analiză banală decontată prin asigurarea de stat poate ajunge și la câteva luni, în orașele mari.

Dar, odată decizia luată pentru a opta pentru un plan de asigurare privat, majoritatea clienților se confruntă cu dificultatea de a alege cea mai bună opțiune, din varietatea de companii și produse care există în piață. De aceea, vă prezentăm mai jos un ghid care să vă ajute pentru a face alegerea corectă cea mai potrivită.

Cel mai important lucru de știut este acela că cine optează pentru o asigurare medicala privata trebuie să ia în calcul, în primul rând, nevoile medicale pe care le are el și familia sa, precum și bugetul pe care îl are la dispoziție pentru o astfel de poliță. După ce a stabilit acest lucru, începe căutarea efectivă a ofertelor existente în piață.

Opțiunea cea mai bună atunci când nu vreți să pierdeți prea mult timp pentru a analiza toate ofertele pe care le propun asigurătorii este aceea de a apela la un broker de asigurări. Acesta cunoaște piața și tot ce oferă companiile de asigurare și, în funcție de nevoile clientului, pot creiona pachetul de asigurare cel mai potrivit.

De exemplu, Leader Team Broker, jucător cheie pe piața asigurărilor de nișă din România și din Europa, are contracte cu peste 800 de clinici din România și peste 5.000 de clinici din străinătate, astfel că poate oferi cele mai bune asigurări de sănătate raport calitate-preț, iar întreaga familie poate beneficia de cel mai bun tratament, fără grija facturilor.

Portofoliul brokerului de asigurări este unul bogat și cuprinde toate produsele de sănătate de la asiguratorii locali și internaționali, cum ar fi Allianz, Groupama, Asirom, Signal Iduna, Omniasig, Eurolife, AXA Health, April, Generali Health, Bupa sau Cigna. Totodată, parteneriatul strategic pe care compania îl are, din 2019, cu AXA Global Healthcare – cel mai mare furnizor mondial de asigurări -, permite brokerului local să vândă polițele de sănătate cu acoperire internațională emise de AXA către orice persoană fizică sau juridică din România.

Odată identificat brokerul cu care vreți să colaborați, la fel de important este și să stabiliți care vă sunt prioritățile în ceea ce privește îngrijirea sănătății. Fie că aveți o boală cronică, fie că aveți copii mici care au nevoie de o atenție sporită în ceea ce privește sănătate și sunt mai predispuși la accidente, fie că vreți să beneficiați de tratament la clinici și spitale din străinătate, pachetul de asigurare a sănătății pentru care optați va ține cont de toate aceste aspecte. De aceea, o discuție exhaustivă cu brokerul dumneavoastră în care să atingeți toate aceste aspecte este necesară și indicată.

Pentru calcularea costului poliței personalizate, primele variabile care sunt avute în vedere sunt vârsta, ocupația, istoricul medical, spoturile pe care le practicați sau hobby-urile pe care le aveți, la care se adaugă aspectele enumerate mai sus. După evaluarea tuturor criteriilor, se va alege pachetul de servicii medicale asigurate și se stabilește costul. Plata se poate face lunar, trimestrial, semestrial sau anual, iar prețurile pentru o asigurare pleacă de la 4 lei pe zi.

Oferta de polițe de sănătate private de la Leader Team Broker cuprinde soluții variate  de asigurare și pachete personalizate, în funcție de nevoile medicale ale fiecărui client și de bugetul disponibil, care acoperă cheltuielile necesare pentru prevenirea, diagnosticarea și tratamentul unui număr variat de afecțiuni.