placeholder

Ce trebuie sa stii cand alegi o cabina de dus?

Clientii sunt adesea confuzi atunci cand vine vorba de alegerea unei cabine de dus pentru apartamentul sau casa lor, deoarece exista multe optiuni diferite pe piata. Insa indiferent de forma, dimensiunea sau stilul baii, o cabina de dus perfecta care sa corespunda tuturor cerintelor, EXISTA.

De ce ar trebui sa se tina cont atunci cand se alege o cabina de dus/paravan?

●     Dimensiune

Dimensiunea cabinei de dus  poate fi extrem de diversa, in functie de dimensiunea generala si spatiul baii, precum si de cat de mult spatiu se doreste folosi pentru dus. In medie, dimensiunile variaza de la compactul 700 mm la luxosul 1600 mm pentru o cabina tripla cu usi glisante.

Intr-adevar, optiunile sunt deja multe si variate si multi oameni prefera o cabina mica, dar practica in baia lor, in locul dusului standard de perete. Insa daca se adauga un element de sticla, de exemplu un paravan dus in baia deja construita, se va lua in considerare modul in care plasarea acestuia va afecta utilizarea altor elemente din camera.

●     Forma

Odata ce se cunoaste dimensiunea pentru noua cabina de dus, se poate alege cu usurinta forma potrivita. Exista o mare varietate de cabine pe piata, incepand de la cea standard in forma dreptunghiulara si la cabina de colt, pana la diverse forme poligonale, care sunt potrivite in special pentru baile cu spatii nestandardizate.

Daca baia se va concentra mai mult pe forme si modele geometrice, atunci formele patrate sau dreptunghiulare sunt cele mai bune. De asemenea, modelele de colt sunt dintre cele mai preferate, deoarece folosesc de minune spatiul disponibil si ofera spatiu.

●     Pozitionare

Dupa cum s-a mentionat mai devreme, cabinele de colt sunt cele mai eficiente in optimizarea spatiului. Propunerile de colt sunt in general de mai multe tipuri:

  • cu sticla complet fixata;
  • tip „acordeon”;
  • o combinatie a ambelor tipuri.

Cele mai optime sunt usile retractabile tip acordeon, deoarece dupa ce este folosita cabina, acestea se retrag strans pe peretii lor adiacenti, iar spatiul ramane liber si pe deplin utilizabil. Pentru cei care au suficient spatiu, usile glisante mari si accesoriile impresionante ar fi o alegere excelenta.

●     Tipul de usa

Atunci cand se alege o usa/usi pentru cabina de dus, clientii se confrunta din nou cu o mare varietate – de la oferte traditionale si atemporale, pana la solutii clasice, sic si moderne. Cu toate acestea, atunci cand se alege tipul de usa, functionalitatea trebuie sa primeze inaintea stilului.

Cel mai important lucru intr-o astfel de situatie este sa se aleaga o usa confortabila care sa se potriveasca perfect in baie. Usile care se deschid in interiorul baii sunt mai potrivite pentru incaperile spatioase, in timp ce pentru cele mai compacte se recomanda solutii culisante, precum si pliante de tip „acordeon”, care sa nu interfereze cu buna functionare a restului baii.

●     Tipul de sticla

Sticla  poate schimba complet aspectul intregii bai. Pe piata exista mai multe tipuri de sticla si anume:

  • transparenta;
  • mata;
  • satinata;
  • sablata colorata;
  • printata ceramic.

Se poate alege orice element de sticla si imprimeul preferat. Exista posibilitati cu adevarat nesfarsite!