Ce ținute business sunt în trend post-covid?

Ultimii ani ne-au obișnuit cu multe ședințe din fața laptopului, cu pantaloni de pijama și cămașă în partea superioară, cu trezitul cu 4 minute înainte de program. Însă momentan, cu cât valul de covid trece mai repede, cu atât lumea se întoarce încet, încet la ceea ce se numește acum ”vechiul normal”. Companiile încep să ne cheme înapoi la birou, măcar câteva zile pe săptămână, iar noi ne trezim față în față cu o nouă realitate: ce se mai poartă zilele astea pe la birou?

Având în vedere evenimentele extraordinare din ultimii ani, oamenii s-au îndreptat destul de mult spre ținute mai puțin formale. Astfel, nimeni nu stă cu sufletul la gură să își scoată de la naftalină vechile sacouri sau costume inconfortabile cu care rezistam 8 ore la birou. Tendințele par a fi din ce în ce mai casual, însă ce știm despre ele?

Business formal – dacă e să menționăm cea mai elegantă variantă dintre toate, aceasta este. În cazul în care ești manager la companie, lucrezi la bancă, sau în finanțe și trebuie să stai zi de zi la discuții cu potențiali clienți, probabil va trebui să te întorci la costum, cămașă, sacou.

Aici nu poți scăpa de costum, în toată splendoarea sa. Cravata trebuie să fie de natură tradițională, iar costumul neapărat închis la culoare, preferabil negru. Iar pentru doamne, nici ele nu scapă la acest stil de costum. Fie că optezi pentru o fustă stilou până sub genunchi sau pantaloni lungi negri, trebuie să fii la patru ace.

Business profesional – cam pe aceeași lungime de undă cu categoria anterioară, însă ai mai multă flexibilitate când vine vorba de culorile alese. Poți deja să adaugi anumite elemente cheie, cum ar fi un ceas ce iese în evidență sau niște cercei mai voluminoși, fără exagerare.

Dacă mai ai în dulap acea rochie neagră pe care ai purtat-o la fiecare interviu, e momentul să o scoți la o plimbare. Iar pentru el, un costum de culoare închisă, o cravată elegantă și pantofi business.

Business casual – aici deja poți lăsa costumul și cămașa acasă și te poți bucura de mai multă libertate. Nu contează așa de tare accesoriile alese, însă ține minte că totuși mergi la birou, chiar dacă nu la patru ace. Astfel, femeile pot purta lejer pantaloni, veste, cardigane, în orice culoare poftesc, iar bărbații își pot lua adio de la cravată.

Poți purta o fustă de o lungime profesională, cu o cămașă casual sau un tricou călcat. Rămâne la latitudinea ta dacă optezi pentru tocuri sau balerini. Nu exagera cu accesoriile sau machiajul.

Casual – cel mai lejer dintre toate stilurile existente. Însă nu uita că trebuie să arăți cât de cât profesional când mergi la birou. Astfel nu te avânta să porți șlapi, de exemplu. De regulă, încearcă să îți calci hainele, să nu pară că tocmai te-ai trezit din pat. Nu mai e nevoie de cămașă, ajunge un tricou sau un maiou profesional.

Astfel, scoate din dulap blugii tăi preferați și du-i la o plimbare la birou. Important e să te simți confortabil în hainele sau stilul ales. De asemenea, nu e nevoie de tocuri, poți purta balerini, adidași sau teniși, orice îți poftește inima.

Totul depinde de mediul în care lucrezi, de regulile companiei și, mai ales de personalitatea și stilul tău. Nu uita că cel mai important este să ai haine mereu curate, călcate. În rest, te poți juca cu libertatea pe care resursele umane ți-o acordă.

Pentru un plus de imbold legat de întorsul la birou, Crazy-Deals.ro te ajuta cu cate un un cod reducere Fashion Days sau cod reducere Answear, pentru a putea achiziționa la super preț următoarea ta ținută office!