Ce rame se poartă la ochelarii de vedere? 3 modele

În lumea modei, inclusiv ochelarii de vedere au un rol esențial în completarea ținutei. Ești gata să descoperi cele mai populare modele de rame pentru ochelarii de vedere în acest sezon?

Rame de vedere cat eye

Ramele de vedere cat eye sunt cu adevărat un statement de stil. Cu o formă unică, care amintește de ochii de pisică, aceste rame sunt adesea asociate cu un look retro sau vintage, amintind de eleganța stilului anilor ’50 și ’60. Cu toate acestea, au cunoscut o revenire masivă în tendințe în ultima perioadă, fiind adoptate de celebrități și fashioniste din întreaga lume. Forma lor unică accentuează trăsăturile faciale, de obicei evidențiind pomeții și oferind o notă de sofisticare și stil. După un consult optometric în București, dacă ai nevoie de ochelari, ai putea alege cu încredere un astfel de model!

Ramele cat eye se potrivesc, totuși, mai bine, anumitor tipuri de fețe. De exemplu, fețele rotunde beneficiază de forma ascuțită a ramei, după cum arată și acești ochelari de vedere Dolce & Gabbana, care echilibrează rotunjimea feței. Fețele ovale sunt, de asemenea, avantajate de aceste rame, oferind un contrast interesant. Pentru fețele pătrate sau în formă de inimă, ramele cat eye pot fi puțin mai dificil de asortat, dar nu imposibil, atâta timp cât se respectă proporțiile și se alege o mărime potrivită a ramei.

Purtarea ramei „cat eye” necesită o doză de încredere, deoarece este un model care atrage atenția, mai ales când este vorba de ochelari de vedere Armani. Aceste rame pot fi asortate cu diferite stiluri de îmbrăcăminte, de la cele casual la cele elegante. De exemplu, pot fi purtate cu o rochie vintage, pentru un look retro, sau cu o ținută office, pentru un strop de originalitate. 

Rame de vedere ovale

Ramele ovale de vedere sunt un model clasic, care nu se demodează niciodată. Acestea se caracterizează prin linii rotunjite și forme blânde, care le conferă o notă de eleganță și rafinament. Un alt avantaj al ramelor ovale este faptul că pot fi purtate atât de bărbați, cât și de femei, oferind un aspect neutru.

Aceste rame se potrivesc mai bine persoanelor cu fețele pătrate sau dreptunghiulare, deoarece liniile rotunjite ale ramei ajută la atenuarea trăsăturilor mai dure ale feței. Ramele ovale ajută la echilibrarea proporțiilor feței și la adăugarea unei note de simetrie, creând astfel un aspect armonios.

Alegerea culorii ramei în funcție de tonul pielii este un alt aspect esențial care merită luat în considerare. Culoarea ramei poate influența puternic aspectul general, adăugând accentul potrivit sau, dimpotrivă, creând un contrast neplăcut. Persoanele cu tonuri de piele mai reci pot alege rame în tonuri mai calde, cum ar fi maro sau auriu, pentru a contrabalansa tonurile de piele și a crea un aspect echilibrat.

În rândul producătorilor de ochelari, ramele ovale sunt foarte populare. De la branduri consacrate precum Ray-Ban, Prada sau Gucci, până la producători mai puțin cunoscuți, există o varietate impresionantă de modele de rame ovale din care se poate alege.

Rame de vedere pătrate

Ramele pătrate pentru ochelari de vedere se disting printr-un design robust și un contur clar, oferind un aspect modern și sofisticat. Ele sunt adesea fabricate din materiale rezistente, cum ar fi plasticul sau metalul, pentru a asigura durabilitatea. Dimensiunile ramei sunt variabile, putând fi alese în funcție de preferințele fiecărei persoane. În ceea ce privește culorile, acestea pot varia de la nuanțe neutre, precum negru sau maro, la culori mai îndrăznețe, precum roșu sau albastru. În funcție de stil, ramele pătrate pot avea un aspect clasic sau unul mai contemporan.

Ramele pătrate sunt potrivite în special pentru persoanele cu fețe rotunde sau ovale, deoarece liniile drepte și unghiurile ascuțite ale ramei contrabalansează trăsăturile faciale rotunde. Este util să îți identifici forma feței înainte de a alege ramele, pentru a te asigura că acestea se potrivesc bine cu trăsăturile tale.

Când vine vorba de alegerea culorii ramei, este important să iei în considerare tonul pielii și culoarea părului. De exemplu, pentru persoanele cu piele deschisă și păr blond, ramele în culori pastelate sau neutre pot fi o alegere bună. Dacă ai pielea mai închisă și părul brunet, poți opta pentru rame în culori mai închise sau intense.

Ține cont de informațiile prezentate în acest articol și vei reuși să găsești perechea de ochelari pe care ți-o dorești mult mai ușor!