Ce presupune o camera multifunctionala la capitolul compartimentare?

Datorita faptului ca majoritatea oamenilor dispun de un spatiu relativ mai restrans ca dimensiune, amenajarea multifunctionala reprezinta solutia perfecta pentru a integra corpurile de mobilier in orice tip de spatiu interior.

Datorita faptului ca majoritatea oamenilor dispun de un spatiu relativ mai restrans ca dimensiune, amenajarea multifunctionala reprezinta solutia perfecta pentru a integra corpurile de mobilier in orice tip de spatiu interior.

In ultimul timp, a fost inregistrata o cerere tot mai mare pentru mobilierul multifunctional, fapt ce a determinat o crestere a diversitatii. Meseriasii experimenteaza o larga paleta de materiale, pentru a aduce un plus de originalitate si totodata reusind sa satisfaca dorintele clientilor.

In acest sens, combinatiile inedite de materiale sunt tot mai cautate, in special cele care includ metalul si lemnul. Calitatea materialelor si atentia la detalii, respectiv la finisaje, reprezinta un aspect important.

Conceptul de multifunctionalitate – ce presupune

O camera multifunctionala se refera la faptul ca este necesar sa satisfaca cat mai multe nevoi ale uneia sau mai multor persoane.

Diferitele solutii de compartimentare reprezinta o optiune functionala si moderna, atat pentru incaperile mici sau mai mari. Telul acestui proces este de a realiza transformarile necesare, respectiv de a oferi spatiul de care este nevoie in zone diferite, de exemplu aceea de living si dormitor.

Un principiu de baza al acestui concept este faptul ca nu trebuie sa se foloseasca in acelasi timp, toate utilitatile de care dispune acea incapere. Este necesar ca tipul de mobila multifunctionala sa fie specifica pentru fiecare zona, dar totodata unitara.

Mobila multifunctionala presupune faptul ca etajerele, dulapurile, sertarele pot fi integrate intr-un singur corp de mobilier. In acest sens, lucruri diferite precum haine, carti, accesorii sau documente pot fi aranjate intr-un loc comun, intr-un mod inteligent.

Acest stil de mobila este cel mai usor de aplicat, dar totodata cel mai provocator, intr-o camera de copii. In acest caz, siguranta si accesibilitatea trebuie sa fie preocuparile principale.

Amenajarea prin compartimentare

Meseriasii sustin faptul ca oricat ar fi de mic spatiul unei locuinte, acesta poate fi compartimentat astfel incat sa aiba toate functionalitatile necesare unui trai confortabil.

In primul rand, trebuie stabilit care este scopul incaperii respective. Astfel, poate avea o varietate de functionalitati, o parte a camerei sa fie spatiu de relaxare, altul sa fie utilizat drept birou, iar un alt perete spatiu de depozitare.

In cazul in care se doreste amenajarea unui spatiu de relaxare, pentru o camera multifunctionala, este indicat sa se tina cont de o serie de idei. Canapelele care isi pot modifica dimensiunile, respectiv cele extensibile, sunt ideale atat pentru proprietari cat si pentru musafiri. In acest caz, se pot adauga si scaune pliante, o masa extensibila, pe role, cutii de dimensiuni reduse pentru depozitare, diferite surse de lumina. Un must have pentru o astfel de incapere este prezenta unei oglinzi de dimensiuni mai mari, care creaza impresia de spatiu.

Un dormitor multifunctional reprezinta crearea acestui spatiu cu ajutorul unei platforme. In lateralul acestui dormitor pot fi amplasate sertare, rafturi sau un blat care sa aiba functionalitatea unui birou. Pentru garsonierele care nu au separat un dormitor, acest lucru reprezinta o separare practica a spatiului.

O alta varianta in realizarea unui dormitor poate fi plasarea acestuia la capatul scarilor, fie ca sunt mai inguste sau nu. Deasemenea, scarile au drept scop crearea unui spatiu suplimentar pentru depozitare.

Alte detalii privind o incapere multifunctionala

Pentru a preveni aglomeratia, intr-o astfel de locuinta, este indicat sa fie utilizat, pe langa mobilierul multifunctional si diferite cutii, cosuri, rafturi.

Piesele cat mai simple, in culori neutre vor da senzatia de spatiere, bineinteles, pe un ton deschis al peretilor. Printre materialele cele mai elegante, lemnul ramane in topul preferintelor pentru amenajarea unei incaperi.

Un alt aspect important,o constituie sursele de lumina. Fie ca este lumina naturala sau artificiala, acest lucru ar trebui sa particularizeze fiecare colt al camerei.