Ce este Ethereum si care sunt avantajele acestei monede
Pentru a afla avantajele monedei Ether, trebuie să vezi ce este Ethereum. Astfel încât vom încerca să explicăm cât mai clar cu putință.
Ethereum este o rețea, o platformă descentralizată de blockchain propusă și fondată de Vitalik Buterin. Acesta a ales această denumire ducându-se cu gândul la eter, al cincilea element al universului, conform filosofiei grecilor antici, alături de pământ, aer, apă și foc. Ethereum a fost gândită pentru a derula Contractele Inteligente (Smart Contracts) și pentru a susține schimbul între criptomonede într-un mod sigur și rapid. Aceste contracte permit schimbul dintre cumpărare și vânzare înscrise într-un cod, care există într-o rețea blockchain distribuită și descentralizată.
Asemănător Bitcoinului, Ethereum nu este manipulat sau controlat de vreo entitate, de vreun guvern sau de vreo persoană, folosind tehnologia open-source. Cele două împărtășesc aceeași tehnologie blockchain. Despre ce este blockchain găsiți în alte articole de pe blogul nostru. Diferența intervine în modul de utilizare a acestei rețele pentru că Bitcoin folosește tehnologia blockchain pentru a identifica deținătorii de Bitcoin, iar Ethereum folosește un blockchain drept o platformă pentru a rula aproape orice aplicație descentralizată. Bloomberg a descris-o că fiind „un software care poate fi folosit de toți, dar este protejat împotriva falsificării”. Astfel, posibilitățile sunt cu adevărat nelimitate!
ETH sau Ether este criptomonedă care se tranzacționează prin rețeaua Ethereum. Între Bitcoin și Ether sunt multe asemănări. Și ETH este o monedă volatilă, a cărui preț poate fi speculat și care poate aduce profit investitorilor. Există însă și diferențe între cele două monede, cele mai mari din punct de vedere al capitalizării de piață, aceste diferențe făcând din ETH o moneda mai eficientă. Mai precis, ETH permite crearea de blocuri mult mai rapid, ceea ce înseamnă că tranzacțiile cu Ether sunt confirmate în câteva secunde. Dar, această nu este o regulă. Având în vedere creșterile din ultima perioada (2020-2021) în ceea ce privește toate monedele digitale, atât rețeaua Bitcoin, cât și Ethereum au avut întârzieri.
Un alt avantaj al tehnologiei Ethereum este că permite și altor aplicații asociate să ruleze în rețea. Asta înseamnă că Ethereum poate fi folosit că un contact în general, nu doar ca monedă, de exemplu în încheierea de contracte pentru vânzări de case, ceea ce îl face mai atrăgător pentru firmele mari.
O tranzacționare Ethereum este foarte simplă și poate fi făcută din mai multe opțiuni. ETH poate fi cumpărat fie prin platformele online, fie prin ATM-uri crypto. Principiul este același, cumpărați ETH în urma unui transfer bancar, în cazul platformelor online. După ce fondurile sunt în contul dumneavoastră, puteți face achiziția de ETH. După cum am specificat, fiind o monedă volatilă, acesteia îi crește valoarea în timp, ceea ce vă aduce profit. Trebuie să aveți, că în cazul oricărei investiții, de unde faceți achiziția. Nu uitati ca veniturile din crypto se impoziteaza si aveti nevoie de un contabil crypto.
Criptomoneda vedetă de necontestat a anului a fost, desigur, Ethereum. Este, poate, cea mai bună alternativă a BTC-ului și considerată încă de la apariție o criptomonedă de viitor. O să discutăm în continuare toate informațiile esențiale despre această monedă și dacă este într-adevăr cea mai bună alternativă a BTC-ului.
Cum a apărut Ethereum?
Proiectul a fost propus în 2013 de Vitalik Buterin, un programator care a contribuit și la crearea Bitcoin. Dezvoltarea monedei a fost finanțată prin crowdfunding în perioada iulie-august 2014, iar sistemul a fost lansat în 2015, cu o cantitate de 72 de milioane de monede.
Începutul anului 2017 reprezintă momentul în care activele digitale au atras atenția ziariștilor și astfel a început și evoluția ethereum. Un alt prag important a fost după ce multe companii au început să declare în mod public că își vor ține profitul în diferite criptomonede. Ethereum a fost desemnat ca furnizor de servicii „descentralizate„. Acesta a fost inițial dezvoltat că o rețea superioară de „calculatoare mondiale” și a urmărit să scape de necesitatea unor companii terțe, cum ar fi Apple, în crearea de aplicații. Ethereum a introdus noțiunea de „smart contract„ și astfel au putut să apară în cadrul rețelei sale tokenuri noi, majoritatea fiind finanțate prin ICO-uri.
Cum funcționează Ethereum?
În blockchain-ul Ethereum, utilizatorii lucrează pentru a câstiga ETH, această fiind moneda din proiectul Ethereum. Această monedă este tranzacționabilă, volatilă, poate fi folosită pentru plata de bunuri și servicii în cadrul rețelei Ethereum. În principiu funcționează ca majoritatea monedelor digitale.